Antena Meniu Search
x

Video Braconaj în Marea Neagră. Trei pescadoare bulgăreşti, depistate de Paza de Coastă şi aduse la ţărm

Amplă anchetă făcută de Garda de Coastă după ce polițiștii de frontieră din Constanţa au depistat trei pescadoare bulgăreşti care făceau braconaj în Marea Neagră.

de Redactia Observator

la 24.03.2023, 13:48

Vezi și

Ambarcațiunile erau încărcate cu tone de calcan şi rechin. Ele cu fost aduse la ţărm de la o distanţă de 100 de kilometri. Poliţiştii au depistat că bărbaţii care se aflau în cele trei vaporaşe pescuiau cu unelte interzise, în perioada de prohibiţie.

"În data de 23.03.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune comună împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură din România și Bulgaria, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, ocazie cu care, au fost identificate pe Marea Neagră la aproximativ 100 km travers de stațiunea Mamaia, în zona economică exclusivă a României, trei pescadoare pavilion Bulgaria, fiind interceptate de către nava MAI 0201 sub coordonarea serviciului SCOMAR al Gărzii de Coastă.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acestea utilizau unelte de pescuit neautorizate și pescuiau în perioada de prohibiție. A fost identificată și o cantitate de pește la bordul navelor, calcan și rechin. Pe cele trei pescadoare se aflau, în total, zece membri de echipaj, cetățeni bulgari. Navele, împreună cu echipajele, uneltele de pescuit și captura de pește, au fost escortate în Portul Militar Constanța pentru continuarea cercetărilor. Cercetările sunt în desfășurare, fiind coordonate de către Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Constanța", se arată în comunicatul autorităţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Braconaj în Marea Neagră. Trei pescadoare bulgăreşti, depistate de Paza de Coastă şi aduse la ţărm