Antena Meniu Search
x

Bricul Mircea revine după 80 de ani în Hamburg, portul în care a fost construit

Scene emoţionante la malul mării. Peste o sută de tineri, cei mai mulţi studenţi ai Academiei Navale, au pornit într-un marş de instrucţie istoric pe Bricul Mircea.

de Redactia Observator

la 06.05.2019, 02:26

Vezi și

Scene emoţionante la malul mării. Peste o sută de tineri, cei mai mulţi studenţi ai Academiei Navale, au pornit într-un marş de instrucţie istoric pe Bricul Mircea. Nava-şcoală se întoarce, după 80 de ani, în portul din Hamburg, unde a fost construită. Părinţii s-au despărţit de copiii lor cu lacrimi în ochi. Au plecat cadeţi, se vor întoarce militari, le-au transmis comandanţii. 

Unii cu lacrimi în ochi, alţii cu zâmbetul larg pe chip şi cu mâna la inimă. Casca ridicata deasupra capului e un salut pentru cei dragi. Cadeţii pornesc în călătoria vieţii lor.

Pe mal, părinţii surprind plecarea în fotografii la foc automat. Multe mame abia reuşesc să-şi stăpânească lacriminile.

Dimineaţă, o sută de studenti s-au îmbarcat pe Bricul Mircea, cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii.

Marşul de instrucţie va dura 94 de zile. Bricul Mircea va traversa si Oceanul Atlantic şi va avea escale în 12 porturi. Va ajunge şi pe şantierul naval din Hamburg, locul unde acum 80 de ani a fost construită nava-şcoala.

În cel mult doi ani, marinarii vor să ducă Nava Şcoală Mircea într-un marş în jurul lumii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Bricul Mircea revine după 80 de ani în Hamburg, portul în care a fost construit