Antena Meniu Search
x

Video O fetiţă de 6 ani, ucisă de un arbore uriaş doborât de vijelie, în Mureş. Furtunile au făcut prăpăd în ţară

Au mers la festival să se distreze, dar seara s-a încheiat cumplit pentru o familie din Mureş. Vijelia care a început din senin a doborât un molid, iar acesta a căzut peste cortul în care se aflau mama şi cele două fetiţe, de 6 şi 5 ani. Cea mare a murit pe loc, iar mezina a ajuns la spital în stare gravă. De altfel, vremea năprasnică a făcut pagube majore în mai multe zone din ţară.

de Redactia Observator

la 01.08.2021, 09:20

Vezi și

Tragedie fără margini în ultima zi a festivalului organizat în Lunca Bradului din județul Mureș! În zona Valea Ilvei, o familie cu două fetiţe se adăpostise de ploaie într-un cort. Vântul a suflat atât de puternic, încât a pus la pământ mai mulţi copaci, iar unul dintre aceştia a căzut peste cortul în care se adăpostea familia. Fetiţa cea mare, de 6 ani, a murit pe loc, strivită de arborele uriaş. Cea mică, de 5 ani, a fost transportată la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş, cu leziuni severe.

Zaharia liana Cătălina, medic specialist medicină de Urgență UPU Smurd Târgu Mureș: "A fost adusă o fetiţă de 5 ani, stabilă respirator şi hemodinamic cu traumatism cranian, toracic şi abdominal sever, contuzie splenică. A fost dusă la sala de operaţie de chirurgie pediatrică". 

Vremea rea a făcut prăpăd şi în Cluj

Şi în judeţul Cluj vremea a făcut prăpăd. Municipiul Dej şi localităţile din împrejurimi s-au aflat sub COD ROŞU de furtună. În urma ploii torenţiale, canalizările din oraş au cedat, iar mai multe străzi importante au fost complet inundate. Rafalele puternice de vânt au ajuns chiar şi până la 80-90 de kilometri pe oră. Mai multe maşini au fost avariate de copacii căzuţi, iar acoperişul unui bloc a fost luat pe sus şi purtat ca o frunză, pe şosea. Traficul a fost blocat zeci de minute.

Pe acelaşi subiect

"Eu eram în garaj. Am stat în garaj şi cu mâinile amândouă ţineam consola de mijloc să nu mă ridice în sus" 

"A venit vijelie dintr-o dată?"

"Nu vijelie. Un fel de gheaţă mare, după aia a venit gheaţă măruntă, după au venit rafale de vânt de ferească Dumnezeu!"

Mesaje RO-Alert, emise la minute bune dupa ce vijelia a trecut

Au fost emise şi două mesaje RO-ALERT. Ambele, însa, la minute bune dupa ce vijelia a trecut. Între stațiile Iclod și Bonțida, rafalele de vânt au pus la pâmânt mai mulţi copaci pe un segment feroviar şi au rupt linia de înaltă tensiune. 4 trenuri de călători au rămas blocate.

În localitatea prahoveană Aluniş, a pluat cu grindină mai bine de o jumătate de oră, iar culturile localnicilor au fost distruse. 

Astăzi, harta României este colorată din nou în portocaliu şi galben. Va fi din nou vreme extremă, cu caniculă în multe zone şi cu vijelii în altele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » O fetiţă de 6 ani, ucisă de un arbore uriaş doborât de vijelie, în Mureş. Furtunile au făcut prăpăd în ţară