Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bucharest Gaming Week 2024. Surpriza Armatei Române pentru care mii de tineri au stat la coadă: "A fost foarte realist"

Ce au în comun militarii şi gamerii? Mai multe decât credeţi, pentru că ambele categorii dau dovadă de atenţie la detalii şi reflexe rapide. Dovadă stă în faptul că mii de tineri pasionaţi de jocurile video au stat la coadă să testeze azi două simulatoare de zbor în format VR, aduse de Armata Română la Bucharest Gaming Week. Aparatele sunt folosite de studenții Academiei Forțelor Aeriene în toate fazele de instruire, de la pornirea motorului şi până la executarea de misiuni complexe.

de Redactia Observator

la 13.10.2024 , 20:10

Gamerii au testat simulatoarele VR puse la dispoziţie de Armata Română şi au fost încântaţi. 

De altfel, jocurile video şi mai ales simulatoarele, sunt tot mai performante iar jucătorii devin aşi. Este de notorietate cazul unui gamer britanic care a fost recrutat de un producător auto şi a ajuns să piloteze inclusiv în cursa de 24 de ore de la Le Mans.  

Demonstraţii inediate ale Armatei

Vezi și

Simulatoarele sunt folosite de studenții Academiei Forțelor Aeriene în toate fazele de instruire.

Pe acelaşi subiect

Un robot patruped a făcut o demonstraţie de la care gamerii pasionaţi de tehnică militară nu au lipsit.

"În teren, este folosit pentru achiziţii de informaţii, având o cameră şi un senzor şi putem colecta informaţii de pe teren şi să le procesăm. Avem o pereche de ochelari, avem un transbot şi nişte drone foarte capabile", ne spune Gheorghe Ştefan Alexandru, militar.

Peste 15.000 de tineri au luat parte la evenimentul de gaming desfăşurat weekendul acesta la Palatul Parlamentului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Evenimente » Bucharest Gaming Week 2024. Surpriza Armatei Române pentru care mii de tineri au stat la coadă: "A fost foarte realist"