Antena Meniu Search
x

O turistă a dezrădăcinat şi a luat acasă o tufă de bujor de munte. Salvamont Argeş: "Tufele distruse de bipedul din imagine au cel putin 30 de ani"

O turistă a fost fotografiată ducând acasă o tufă generoasă de bujor de munte, cu tot cu rădăcini. Având în vedere că bujorul de munte este o specie protejată în România, iar apariţia acestor superbe flori este foarte rară, gestul femeii a provocat mare nervozitate printre iubitorii de natură.

de Redactia Observator

la 28.06.2020, 16:25

O turistă a rupt o tufă de bujor de munte - Sorin Lazar - Facebook

Persoana care a fotografiat femeia cu tufa de bujori în mână se întreabă ce amendă a luat pentru gestul său, iar Salvamont Argeş a postat pe Facebook un mesaj foarte dur.

"Reamintim troglodiţilor că bujorul de munte e specie protejată şi se iau amenzi grase la buget. În plus, NU se poate răsădi. Tufele distruse de bipedul din imagine au cel puţin 30 de ani şi se vor usca imediat...În ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoală nimic, în plus, planta fiind hepato-toxica", se arată în postare.

Femeia are în mână o tufă de bujor de munte, iar în cealaltă un alt tip de floare, sau plantă, colectată în timpul vizitei sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O turistă a dezrădăcinat şi a luat acasă o tufă de bujor de munte. Salvamont Argeş: "Tufele distruse de bipedul din imagine au cel putin 30 de ani"