Antena Meniu Search
x

Butoiul în care a fost incinerată Alexandra, o instalație improvizată veche de 70 de ani

Gheorghe Dincă a dat indicii despre moartea cumplită a Alexandrei Măceșanu: a incinerat-o într-un cazan pentru topit cuprul. Reporterii Observator au imagini în exclusivitate cu această instalaţie improvizată.

de Redactia Observator

la 04.08.2019, 01:17

Vezi și

Un verdict îngrozitor a căzut peste familia Alexandrei: fiica lor dispărută a fost ucisă. După atâtea zile de întrebări şi incertitudini, se fac primii paşi în anchetă: în casa ororilor s-au descoperit urme noi de sânge. Gheorghe Dincă a dat şi alte indicii despre moartea cumplită a Alexandrei: a incinerat-o într-un cazan pentru topit cuprul. Reporterii Observator au imagini în exclusivitate cu această instalaţie improvizată.

Imaginile durerii şi deznădejdii au fost surprinse sâmbătă la casa ororilor din Caracal. Disperat bunicul Luizei pune mâna pe pistolul unui jandarm şi apoi încearcă să intre în curtea unde se afla Gheorghe Dincă. Rudele fetei de 19 ani vor să afle ceva, orice de la procurorii şi criminaliştii care au împânzit din nou zona.

Politistii si procurorii au venit dimineață și au ridicat noi probe. Totul a fost dus la Institutul de Criminalistică, pentru a fi supus la expertize complexe.

Gheorghe Dincă a refuzat să mai comunice cu anchetatorii. I-a urmărit impasibil cum îi scotocesc proprietatea şi nu a mai răspuns întrebărilor. Procurorii au schimbat şi tactica interogatoriului. Până acum, de fiecare dată când au încercat să obţină rapid date de la el, a refuzat să mai vorbească.

Chiar şi fără explicaţiile lui, în casa ororilor s-au descoperit probe noi. Într-o altă încăpere decât cea în care a fost sechetsrată Alexandra s-au găsit noi urme de sânge pe un perete, dar şi pe un cearşaf. Analizele de laborator vor dovedi cui aparţin.

VLADIMIR BELIS, fost șef INML: Este important de aflat cum a omorât-o, dacă a găsit urme de sânge în jurul patului, i-a produs leziuni grave cu corp contondent, alta metodă, cred eu , sugrumare, dar el trebuie sa declare. Problema cu sângele este uşoară, sângele nu se alterează, adică se alterează, dar profilul genetic se poate lămuri.

Probele ADN au confirmat cele mai negre temeri: Alexandra a fost incinerată într-un butoi din curtea criminalului. În imaginile surprinse de o echipă Observator se vede exact instalaţia improvizată. Datează din al Doilea Război Mondial şi era folosită pentru topirea fierului vechi din care individul extrăgea cuprul, metal care se topeşte la peste o mie de grade. Criminalul le-a spus anchetatorilor că pentru a scăpa de cadavru a folosit vaselină şi bitum care au ridicat temperatura de ardere. Odată confirmată crima, vecinii încep să vorbească.

”Miros de fum si vecinul din spatele casei a mirosit”, spune un martor.

”Un miros toxic, asa. Urat, ce sa zic. Un miros urat. Tin minte ca aveam geamurile deschise si le-am inchis”, spune un alt vecin.

Un apropiat al lui Gheorghe Dincă a povestit că a fost sunat de trei ori în seara dinaintea crimei. Bărbatul susţine că nu i-a răspuns. Abia acum i se pare ciudat numărul mare de butoaie şi instalaţii imrpovizate din curte.

”Butoaie mari, baga acolo in ele. Are si in spate si in față. Arunca gunoiul si il ardea acolo”, declară bărbatul.

În cazul Luizei lucrurile sunt şi mai grave. Poliţiştii nici măcar nu au recoltat probe ADN pe care să le compare cu cele găsite la faţa locului. Abia sâmbătă, criminalişti înarmaţi cu mai multe detectoare de metale au mers alături de Gheorghe Dincă în locul în care bărbatul le-a spus că a aruncat telefonul mobil al Luizei.

Potrivit unor surse din anchetă, Gheorghe Dincă le-a spus procurorilor că Luiza ar fi acceptat să îl urmeze acasă. Profită, cred însă anchetatorii de faptul că tânăra nu a apucat să povestească ce i s-a întâmplat, aşa cum a făcut Alexandra când a sunat la 112.

ALEXANDRU CUMPĂNAȘU, unchiul Alexandrei: Alexandra nu a fost ucisa de acest criminal, ci a fost ucisa de statul asta. A fost ucisa de institutiile astea. Pana nu intra pana la ultimul in puscarie eu nu ma las.

Cei opt poliţişti implicaţi în cazul din Caracal au fost audiaţi în Bucureşti.

Ancheta internă va stabili dacă sunt vinovaţi de modul în care au gestionat cazul dispariţiei Luizei şi Alexandrei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Butoiul în care a fost incinerată Alexandra, o instalație improvizată veche de 70 de ani