Antena Meniu Search
x

Video CAMERA ASCUNSĂ: Cum închiriază românii mașini "la negru", cu 50 de lei pe zi, fără bon fiscal și garanție

Pe români nu-i întrece nimeni la inventivitate chiar și la limita legii. Aşa au apărut şi firme fantomă care închiriază maşini. În spatele lor, oameni care-şi pun la dispoziţie propriile autoturisme pe sume cu mult mai mici decât la companiile autorizate. Fără contracte, fără taxe la stat şi fără nicio garanţie pentru clienţi. 

de Redactia Observator

la 01.09.2022, 20:32

Vezi și

Site-urile de anunţuri sunt pline de oferte de autoturisme de închiriat cu preţuri care încep de la câteva zeci de lei pe zi. Unii mai fac un ban aşa pe seama maşinilor proprii, alţii închiriază maşinile mai vechi, pe care nu le mai folosesc ei. Toţi însă încasează bani la negru. Altfel spus, evaziune fiscală. 

Discuție cameră ascunsă:

- Preţul pe zi care ar fi?

- 50 de lei pe zi.

Pe acelaşi subiect

- Aţi putea să-mi daţi un contract, o chitanţă, ceva la mână ca să putem deconta?

- Din păcate, cu asta nu v-aş putea ajuta.

Mașini închiriate fără factură, deci şi fără garanţia serviciilor

În plus, pun într-o lumină proastă o industrie întreagă care oferă calitate şi siguranţă şi care plăteşte taxe la stat.   

George Petrescu, reprezentant închirieri auto: Pata neagră este pentru că, inevitabil, clienţii extrapolează către întreaga industrie şi spun, ok, am încercat 2-3 companii de rent deja, de ce ar fi alţii altfel.  

Alt român cu spirit întreprinzător, aceeaşi practică. Nu doar că închirierea costă puţin mai mult, dar şi maşina e mai scumpă la vedere şi se cere şi garanţie.  

Discuție cameră ascunsă:

- Da, avem, Logan, 80 de lei pe zi şi 100 de euro garanţie.

- Aş putea să văd maşina?

- Da, daţi-mi ceva pe ShatsApp şi vă trimit o poză.

- Ca să nu vă mai deplasaţi mai bine vă trimit o poză că e mai simplu, să veniţi până aici să bateţi drumul 30 de kilometri dus-întors. 

- Haideţi că totuşi o să vin să o văd.

La discuţia faţă în faţă, omul recunoaşte că face bani aşa de ani buni, dar în ultima vreme a fost nevoit să-şi mai reducă parcul auto.

Discuție cameră ascunsă:

- Asigurare, rovinietă, tot ce trebuie.

- Şi, ne puteţi da o factură, ceva ca să decontăm?

- Nu am dar dacă vrei să te ajut cumva poţi să pui un preţ mai mare, să îi spui un preţ mai mare, şi să îţi dau ţie diferenţa, nu am nicio problemă.

Cei care închiriază mașini de la persoane neautorizate își riscă viața

Doar că odată ieşit din garajul afaceristului de ocazie, viaţa celui de la volan este o loterie. Totul pentru un preţ cu câteva zeci de lei mai mic. 

George Petrescu, reprezentant închirieri auto: La o companie de închirieri auto care este autorizată primim o maşină relativ nouă, care are toate asigurările, care este service-ată, e obligatoriu ca service-ul acestor maşini să fie făcut la timp. 

Preţurile de închiriere pentru autoturisme, de la firmele de rent-a-car, pornesc de la 20-25 de euro pe zi şi pot ajunge până la câteva sute în funcţie de brand şi caracteristici. De asemenea, multe firme cer şi experienţă minimă de condus dar şi garanţii din care să acopere eventualele daune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » CAMERA ASCUNSĂ: Cum închiriază românii mașini "la negru", cu 50 de lei pe zi, fără bon fiscal și garanție