Antena Meniu Search
x

Video Revoltă, după creşterea taxelor pentru însoțitori. Psiholog: Ar fi un dezastru emoţional pentru un copil să fie spitalizat fără părinţi

Nici în spitalele de stat nu scapăm de scumpiri. În Suceava, părinţii care se internează alături de copii vor plăti aproape de două ori mai mult pentru cazare şi masă, începând de azi. Vorbim despre cei care îşi însoţesc în spital copiii mai mari de trei ani. Cresc preţurile şi în Iaşi, şi în Bucureşti.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 01.09.2022, 19:59

Vezi și

La Spitalul Judeţean din Suceava, părinţii care îşi însoţesc copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar, începând de azi. Tariful a crescut de la 26 la 44 de lei pe zi.

Dimitrie Siriopol - director medical, Spitalul Județean Suceava: În această sumă intră masa, cazare, intră schimbarea lenjeriei, intră tot. Deci nu mai trebuie să plătească însoţitorul nimic suplimentar.

Spitalele justifică majorarea preţului prin faptul că în mai a fost promulgată legea care prevede ca alocaţia de hrană din spitale să nu fie mai mică de 22 de lei pe zi. Mai mult vor plăti şi cei care vor să stea în rezerve.

Dimitrie Siriopol - director medical, Spitalul Județean Suceava: O altă mărire de tarife, ţinând cont de scumpirile care s-au produs în ceea ce privesc utilităţile, a fost produsă şi la spitalizarea în regim preferenţial, de la 80 de lei la 100 de lei pe zi în acest moment.

Pe acelaşi subiect

Taxe uriaşe pentru însoțitori

Taxe mai mari şi la Spitalul Victor Gomoiu din Bucureşti. Aici, părinţii trebuie să plătească 40 de lei pe zi pentru cazare şi hrană. În timp ce la Iaşi, preţul s-a dublat începutul lunii iunie, de la 25 la 50 de lei pe zi.

Alina Belu, manager Spital de Copii din Iaşi: Mărirea tarifului a fost în contextul creşterii energiei, tot ce înseamnă alimentare cu curent electric, cât şi dublarea normei de hrană pentru pacienţi şi inclusiv pentru aparţinător.

Noile scumpiri i-au revoltat pe părinţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Există şi posibilitatea ca cei mici să rămână internaţi singuri în spital. Psihologii spun însă că experienţa ar fi traumatizantă pentru copii.

Mihai Moisoiu, psiholog: Ar fi un dezastru emoţional pentru un copil să fie spitalizat fără părinţi, fără cineva apropiat care să-i ofere afecţiune.

Sunt şi spitale care spun că nu au de gând să mărească tarifele. Spre exemplu, în Botoşani şi Ploieşti, pentru o zi de spitalizare ca însoțitor se plătește 25 de lei, iar în Piatra Neamț, 10 lei. În timp ce la Târgu Jiu, părinţii plătesc 22 de lei, însă doar dacă vor masă. Altfel.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, mamele copiilor de peste trei ani nu plătesc nicio taxă dacă rămân internate cu cei mici. Dacă micuţii au sub 3 ani, părinţii care îi însoţesc în unitatea medicală primesc şi trei mese pe zi.

De altfel, însoţitorii copiilor cu vârstă de până în 3 ani nu plătesc nimic pentru cazare şi hrană, în toate spitalele din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Revoltă, după creşterea taxelor pentru însoțitori. Psiholog: Ar fi un dezastru emoţional pentru un copil să fie spitalizat fără părinţi