Antena Meniu Search
x

Când se pot înscrie elevii la BAC 2023. Perioada a fost prelungită de Ministerul Educaţiei, după greva profesorilor

Marţi seara, Ministerul Educaţiei a decis prelungirea periodei în care se pot încheia mediile elevilor din anii terminali dar şi data până la care s-a prelungit înscrierea pentru examenul de Bacalaureat. Atât situaţia şcolară, cât şi înscrierile pentru Bac trebuie finalizate până la data de 9 iunie. Calendarul de susţinere a examenului rămâne momentan neschimbat, relatează news.ro.

de Redactia Observator

la 30.05.2023, 20:23

Când se pot înscrie elevii la BAC 2023. Perioada a fost prelungită de Ministerul Educaţiei, după greva profesorilor
Când se pot înscrie elevii la BAC 2023. Perioada a fost prelungită de Ministerul Educaţiei, după greva profesorilor

”A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.339/2023 pentru completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului şcolar 2022 - 2023, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, situaţia şcolară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023”, anunţă, marţi seară, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că, în ceea ce priveşte înscrierile la examenul naţional de Bacalaureat 2023, Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, prin nota 28.142/2023, informaţii privind prelungirea perioadei de înscriere a candidaţilor la sesiunea iunie-iulie a examenului naţional de bacalaureat 2023 până la data de 9 iunie 2023.

Calendarul de desfăşurare al examenelor nu va fi afectat

”Precizăm că modificările la care facem referire nu afectează în niciun fel calendarul de desfăşurare a probelor de evaluare a competenţelor sau a probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 sau calendarul de desfăşurare a probelor scrise ale Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a”, a mai precizat ministerul.

Examenul de bacalaureat este programat să înceapă în 12 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Evaluarea Naţională pentru elevii claselor a VIII-a este programată în 19 şi 21 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Când se pot înscrie elevii la BAC 2023. Perioada a fost prelungită de Ministerul Educaţiei, după greva profesorilor