Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Când se va atinge vârful viiturii și care va fi debitul maxim al Dunării. Şeful de la Apele Române: "O situaţie gestionabilă"

Vârful viiturii se va atinge în perioada 2-3 octombrie, iar debitul maxim va fi de 9.500 de mc/s, o valoare gestionabilă, spune directorul general al Administrației Naționale Apele Române, Sorin Lucaci, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 26.09.2024 , 18:23

Când se va atinge vârful viiturii și care va fi debitul maxim al Dunării. Şeful de la Apele Române: "O situaţie gestionabilă"

"Astăzi, la intrare în țară, Dunărea are un debit de 6.800 de metri cubi pe secundă. Vârful viiturii se va atinge în perioada 2-3 octombrie și va fi undeva, după ultimele date pe care le avem, în jur de 7.500 de metri cubi, care cumulat cu ploile și cu cantitățile de apă adusă din bazinele hidrografice Jiu, Olt, Argeș, Buzău, care cumulat vor ajunge undeva la 2.000 de metri cubi, vor ajunge ca debitul total al Dunării să atingă pragul de circa 9.500 de metri cubi pe secundă", spune directorul general al Administrației Naționale Apele Române, Sorin Lucaci.

El afirmă că, la un debit de 9.500, situația este "gestionabilă". "În acest context doresc să menționez că această valoare de 9.500 de metri cub pe secundă este o valoare gestionabilă din punct de vedere al Administrației Naționale Apele Române. până la un debit de 10.000 de metri cub pe secundă nu se atinge nici măcar piciorul digurilor respectiv lucrărilor de apărare pe care le avem de-a lungul Dunării", încheie Lucaci.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
V-aţi cumpăra vreodată o casă scoasă la licitaţie?
Observator » Evenimente » Când se va atinge vârful viiturii și care va fi debitul maxim al Dunării. Şeful de la Apele Române: "O situaţie gestionabilă"