Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciclonul Ashley aduce COD ROŞU de ploi torenţiale. Scenariu sumbru luat în calcul

Viitura de pe Dunăre care ne paşte, ce-i drept mai târziu decât era preconizat, bagă autorităţile în şedinţe peste şedinţe. Chiar acum sunt discuţii intense la Palatul Victoria, la cererea premierului Marcel Ciolacu. Ministrul Mediului a cerut şi el ultimele date de la meteorologi direct de la sediul ANM. Autorităţile iau în calcul scenariul cel mai sumbru după ce ciclonul Ashley, care va lovi în acelaşi timp cu ploi torenţiale de cod roşu, a dat peste cap previziunile de până acum.

de Ingrid Tîrziu

la 26.09.2024 , 17:26

Vremea de vară nu mai ţine mult asta pentru că ciclonul Ashley ajunge şi în ţara noastră. Face deja prăpăd în Europa, plouă torenţial în zone din Franţa şi Spania, iar sâmbătă noaptea ciclonul va ajunge cel mai probabil şi în Vestul României. Acolo sunt anunţate ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Zonele-problemă din România

Sâmbătă noapte, în cursul zilei de duminică şi duminică noapte ciclonul Ashley va traversa ţara spre centrul şi este teritoriului, unde sunt anunţate cantităţi importante de apă. Muntenia şi Oltenia ar putea reprezenta zone-problemă, precum şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Pentru a fi pregătiţi, guvernanţii s-au adunat la Palatul Victoria.

Vezi și

Marcel Ciolacu a convocat o întâlnire unde a fost chemat şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, dar şi secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, precum şi reprezentanţi ai altor autorităţi implicate. Totul astfel încât autorităţile să fie pregătite indiferent de cât de rea va fi vremea.

În Bucureşti, este cald. Mâine, 27 septembrie, vom atinge cel mai înalt prag de temperatură din această lună. Din weekend trebuie însă să ne luăm umbrelele sau poate chiar cizmele pentru că va ploua foarte mult.

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Întrebarea zilei
V-aţi cumpăra vreodată o casă scoasă la licitaţie?
Observator » Vremea » Ciclonul Ashley aduce COD ROŞU de ploi torenţiale. Scenariu sumbru luat în calcul