Antena Meniu Search
x

Video Când va fi gata drumul expres de 5 kilometri care leagă Autostrada Transilvania de DN 1, în Cluj

Au început în forţă lucrările la un nou drum expres din România, care leagă Autostrada Transilvania de Drumul Naţional 1, în Cluj. Drumul are doar 5 kilometri. Mai lungi vor fi bretelele care îl vor conecta de cele două şosele pe care le leagă, dar e esenţial pentru cei ce vor să circule spre nordul ţării. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 11.09.2023, 14:19

Vezi și

"Nu prea suntem obișnuiți cu asta, dar să știți că se lucrează de zor în apropierea Autostrăzii Transilvania, în zona kilometrului 20. Muncitorii au la dispoziție mai puțin de un an și jumătate pentru a finaliza noul drum expres care să preia tot traficul de pe autostradă și să-l trimită spre nordul țării, pe centura Vâlcele-Apahida. Drumul va avea o lungime de doar 5 kilometri, dar traseul este destul de complex. Vor fi construite 7 poduri și viaduce, unul lung de aproximativ 300 de metri peste Valea Racilor, și câte două benzi de circulație pe sens. În plus, bretelele de legătură cu cele două șosele vor avea 10 kilometri, dublu față de drumul propriu-zis. Totul va costa peste o sută de milioane de euro, dar vorbim despre un drum esențial, în special pentru Cluj-Napoca și Turda, drum despre care se vorbea încă din 2004. De ce este atât de important acest drum? Șoferii care vin pe autostradă și vor să ajungă în nordul țării au acum două opțiuni, fie merg până la Gilău și apoi intră prin Cluj-Napoca, fie coboară la Turda și apoi o iau pe DN 1 și centura Vâlcele-Apahida, în ambele variante fiind zeci de minute pierdute în traficul celor două orașe. Drumul trebuie să fie gata în martie 2025, însă constructorul spune că încearcă să-l realizeze până în decembrie 2024", a transmis reporterul Observator Alex Prunean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Când va fi gata drumul expres de 5 kilometri care leagă Autostrada Transilvania de DN 1, în Cluj