Antena Meniu Search
x

Video Podul de la Brăila, inaugurat cu momente bizare: circulaţia a fost închisă după ce au trecut câteva zeci de maşini. Înghesuială mare de politicieni la tăiat panglica

Podul de la Brăila. A fost inaugurată cea mai complexă construcţie rutieră din România în ultimele decenii, dar deschiderea circulaţiei a fost amânată cu câteva ore. Podul suspendat are aproape 2 kilometri şi este al treilea ca dimensiune din ţările Uniunii Europene. A fost chiar asemănat cu celebrul pod "Golden Gate" din San Francisco. Inaugurarea a adus alături oficialii de rang înalt. Preşedintele Iohannis, premierul Ciolacu împreună cu fostul prim-ministru Ciucă şi şeful de la Transporturi Grindeanu au tăiat panglica.

de Adrian Obreja

la 06.07.2023, 15:06

Podul suspendat de la Brăila, al treilea ca mărime din Europa şi cea mai mare investiţie de infrastructură din ultimii 30 de ani, a fost inaugurat, joi, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Marcel Ciolacu, a preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu şi a comisarului european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Circulația pe podul la Brăila se va deschide în mod oficial la 15.30

Circulația pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila se va deschide în mod oficial în jurul orei 15.30, a anunţat CNAIR. "Precizăm că reprezentanții CNIR, antreprenorii și cei implicați în organizarea evenimentului de deschidere a circulației pe pod depun la această oră eforturi pentru a elibera partea carosabilă de balizele si parapetele de separare a sensurilor de circulație, precum și de elementele folosite la eveniment, atfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță", a informat CNAIR. Circulația urma să se deschidă la ora 13.00 după ceremonia de inaugurare.

Podul de la Brăila. Circulaţia a fost închisă după ce au trecut câteva zeci de maşini

Pe acelaşi subiect

"Circulația pentru mașini se va deschide peste câteva ore. Acum se eliberează calea de rulare, se demontează corturile și scena unde a avut loc ceremonia de inaugurare a construcției rutiere" a relatat reporterul  Adrian Obreja.

"SPP-ul a dat drumul circulaţiei la Brăila. Câțiva au trecut, vreo 15-20 de mașini....Acum poliția a închis iar circulația, toți au fost scoși de pe pod...o să fie dat drumul iar peste vreo oră", potrivit reporterului Observator.

Poliția rutieră împreună cu reprezentanții constructorului verifică podul să nu cumva să fie vreun obstacol, să fie totul perfect sigur pentru circulație. Sunt ultimele verificări înainte să se dea drumul la circulație. 

Poliţia română anunţa în cursul dimineţii că circulaţia rutieră pe podul de la Brăila se va desfăşura începând cu ora 13:00, cu restricţie de viteză de 80 km/oră.  Iar noaptea, în intervalul orar 21.00 - 06.00, de luni până vineri, circulaţia pe pod va fi suspendată.

Podul are o lungine de peste 1,9 kilometri şi conţine aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oţel. Tablierul metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone. Valoarea actualizată a proiectului depăşeşte 2,5 miliarde de lei. 

Drumurile de legătură ar urma să fie gata abia în decembrie, iar circulaţia pe pod se va face, în următoarele săptămâni, doar pe timp de zi. În weekend însă se va putea merge pe pod şi noaptea. Nu vor fi restricţii de tonaj şi nici nu se va plăti taxă de pod.

Drulă: Inaugurarea Podului de la Brăila, una parţială. Nici legătura cu Centura Brăilei nu e completă

Inaugurarea Podului de la Brăila este una parţială şi nici legătura cu Centura Brăilei nu e completă, a afirmat, joi, preşedintele USR, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor.

"Am văzut astăzi înghesuială mare de politicieni la deschiderea circulaţiei pe Podul de la Brăila. Mai mică e aglomeraţia când sunt de rezolvat probleme şi pus pe roate astfel de proiecte. În 2021, am găsit proiectul fără drumurile de legătură autorizate. Fără drumurile de legătură (21 km în total), podul nu putea fi folosit. Pe malul tulcean, nu exista infrastructură. Le-am deblocat cu multe şedinţe, discuţii şi eforturi ale echipei mele", a scris liderul USR pe Facebook.

El a amintit că autorizaţiile au ieşit în martie şi mai 2021 şi s-a putut în sfârşit lucra pe toată lungimea, după trei ani de la semnarea contractelor.

"M-aş fi bucurat ca întreg proiectul să fie gata astăzi, dar din păcate e o inaugurare parţială. Podul va fi închis noaptea, iar drumul de legătură principal spre Jijila (10 km) nu e gata. Nici legătură cu Centura Brăilei nu e completă. Felicitări celor de la IHI-WeBuild pentru o lucrare de excepţie - podul în sine. Nivelul tehnologic, precizia execuţiei, organizarea şantierului, toate au fost la un nivel de clasă mondială! Cât despre politicienii grabnici la tras în poză, puţine lucruri de spus, dar unul e cert: nu de festivism şi paradă de costume masculine de vară avem nevoie, ci de mai multă seriozitate şi muncă", a transmis Cătălin Drulă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Podul de la Brăila, inaugurat cu momente bizare: circulaţia a fost închisă după ce au trecut câteva zeci de maşini. Înghesuială mare de politicieni la tăiat panglica