Antena Meniu Search
x

Cântărețul Florin Apostol a murit la 58 de ani. În ultimii ani de viață se confruntase cu probleme de sănătate

Cântărețul Florin Apostol a murit la doar 58 de ani, după ce ultimii ani din viață s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. În 1988, artistul care a susținut mai multe concerte cu regretata Mădălina Manole, câștiga Festivalul Mamaia cu piesa „Ce frumoasă e marea”, compusă de Aurel Manolache. 

de Redactia Observator

la 08.12.2023, 19:19

În 2019, Florin Apostol și-a pierdut totul într-un incendiu care i-a cuprins casa. Foștii săi colegi de generație i-au sărit în ajutor și au încercat să strângă bani pentru el. 

Cine a fost Florin Apostol

Elev al lui George Natsis la Școala Populară de Artă, după apariția sa la Festivalul de la Mamaia, a devenit cunoscut în întreaga țară. "Festivalul de la Mamaia a reprezentat pentru mine un moment de cotitură în viaţă, era un lucru dorit de mulţi, dar aleşii erau puţini… Înainte de Festivalul de la Mamaia nu participasem la niciun alt festival, dar aveam în spate, orele de muncă/studiu alături de doi oameni excepţionali care mi-au îndrumat paşii", declara artistul într-un interviu mai vechi.

Florin Apostol a fost solist al Teatrului “Alexandru Davila” din Pitești în perioada 1988-1992, alături de alte nume mari din muzica ușoară românească, cum ar fi Ileana Șipioteanu și Daniel Iordăchioaie. "FLORIN APOSTOL cântă altor lumi. FLORIN APOSTOL, fost solist vocal la Teatrul Alexandru Davila Pitesti în perioada 1988-1992, a plecat să cânte în altă lume. A fost trimis acolo de un nemilos accident vascular cerebral.

Pe acelaşi subiect

Florin Apostol s-a născut la 10 septembrie 1965 la București, iar cu puțin timp înainte de Mamaia ’88, unde a câștigat trofeul Secțiunii “Interpretare“ cu piesa “Ce frumoasă e marea”, a fost angajat ca solist vocal al Teatrului “Alexandru Davila” din Pitești. A fost adus de Dumitru Lupu, unul dintre cei mai de succes compozitori din România, când acesta era instrumentist și dirijor la “Davila”. Tot în acea perioadă, din colectivul de soliști vocali ai teatrului făceau parte, printre alții, Ileana Șipoteanu, Otilia Rădulescu și Daniel Iordăchioaie.

În anul 1989, alături de colegi de la Teatrul “Alexandru Davila”, a jucat în filmul “Călătorie de neuitat”, în regia lui Geo Saizescu, film a cărui producție a fost întreruptă din cauza Revoluției din decembrie ’89 și a fost reluată peste doi ani. Filmul a fost difuzat în iulie 1994, în 11 episoade, după ce a suferit mai multe modificări față de scenariul inițial. Nu a fost singura apariție în film, Florin Apostol a jucat și în muzicalul “Cătun fericit” (2012), în regia lui Dumitru Cucu", anunță Teatrul Alexandru Davila Pitesti.

Vestea morții a fost plânsă și de colegii de breaslă. "Doliu artistic. Un interpret cu o voce splendidă de tenor din trupa de succes a Teatrului Al. Davila din Pitești, a plecat către zările albastre. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească ! Încet, încet, ne ducem toți. Florin Apostol Dragule, îmbrățișări Maestrului !", a scris Ileana Șipoteanu. "Marea ta frumoasă e tristă astăzi. Odihnește-te în pace, Florin Apostol, prieten și coleg!", a scris și Daniel Iordăchioaie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Cântărețul Florin Apostol a murit la 58 de ani. În ultimii ani de viață se confruntase cu probleme de sănătate