Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Cârnaţii de Pleşcoi, în topul celor mai buni din întreaga lume. Un preparat tradiţional în Ţara Bascilor conduce clasamentul

Cârnaţii de Pleşcoi şi caltaboşul se află în topul celor mai buni cârnaţi din lume! Nu o spunem noi, o spun specialiştii în gastronomie care au întocmit un clasament...absolut delicios! Potrivit siteului tastatlas.com, produsele româneşti ocupă poziţiile 27 şi respectiv 37 din 50 de locuri.

De Redactia Observator la 02.02.2023, 17:03
Vezi și

Cel mai bun sortiment vine însă din Spania. Se numeşte Chistorra, este preparat tradiţional în Ţara Bascilor, şi are în compoziţie carne de porc condimentată cu usturoi, sare şi boia de ardei, un anumit tip de ardei, practic - ingredientul care l-ar face cu adevărat celebru. Specialiştii descriu acest sortiment ca pe o variantă a altui cârnat celebru, Chorizo. Acesta a ocupat însă doar locul 5 în top. 

Țara wurştilor are 12 preparate în top

Pe locul al doilea al clasamentului se află tot un cârnat din Spania, Morcilla de Grnada. Şi abia pe locul trei se află un cârnat nemţesc, Regensburger wurst. Cu toate acestea, deşi Spania are cei mai buni cârnaţi, ţara wurştilor este prezentă cel mai frecvent în top 50: ocupă mai exact 12 poziţii cu tot atâtea sortimente diferite, faţă de doar 7 spaniole. În final, Portugalia este şi ea reprezentată în top 5 al celor mai buni cârnaţi cu specialitatea: Alheira de Vinhais care ocupă locul patru.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Cârnaţii de Pleşcoi, în topul celor mai buni din întreaga lume. Un preparat tradiţional în Ţara Bascilor conduce clasamentul