Antena Meniu Search
x

"Carp a fost lovit de un pantof roz". Singurul câine de intervenţie al Salvamont Prahova, aproape să fie aruncat în prăpastie de o turistă

Singurul câine de intervenţie al Salvamont Prahova a fost lovit de o turistă pe un traseu din Bucegi. Animalul a fost salvat de vegetaţia din apropiere, altfel ar fi fost aruncat în prăpastie.

De Redactia Observator la 30.08.2021, 18:33
"Carp a fost lovit de un pantof roz". Singurul câine de intervenţie al Salvamont Prahova, aproape să fie aruncat în prăpastie de o turistă
- Facebook / Sergiu Frusinoiu

Sergiu Frusinoiu, salvamontistul care îl are în grijă pe Carp, a povestit întreaga întâmplare pe contul său de Facebook. Frusinoiu a relatat că tânăra a lovit câinele, deşi el îi spusese că nu are motive să se teamă de el. Animalul, lovit în burtă, a căzut în jnepeni. Arbuştii au fost salvarea sa pentru că în caz contrar ar fi căzut în prăpastie.

"Totdeauna am fost apărătorul aşa-zişilor 'pantofari', am empatizat cu aceştia gândind că vor şi ei să vadă muntele şi că nu trebuie să investească o mică avere în echipament pentru a putea, mai ales că nu toţi îşi permit să îl achiziţioneze. Muntele este pentru toată lumea şi m-am opus totdeauna oricărei îngradiri a accesului la acesta. Şi eu am urcat cu teneşi când eram mic şi am crescut mare dar nu încurajez deloc asta. Astăzi am ieşit la o alergare cu Carp pe Jepii Mici la urcare şi Jepii Mari la coborâre. Carp, cel mai bun prieten al meu dar şi colegul meu, când alergăm, este cu câţiva metri în faţa mea. De obicei, oamenii, când îl văd, se bucură şi încearcă să interactioneze cu el. Astăzi nu a fost ca de obicei, la coborârea pe Jepii Mari, am întâlnit o domniţă însoţită de doi flăcăi la care am strigat din timp să nu se sperie de căţel deoarece vegetaţia abundentă nu îl lăsa să se vadă decât când era foarte aproape. Domniţa, cea avertizată în prealabil, se sperie inexplicabil şi îi aplică un şpiţ în burtă, aruncându-l în jnepenii care l-au salvat de o cadere potenţial fatală. Am dat din cap dezaprobator şi mi-am continuat alergarea, oprindu-mă dupa ceva zeci de metri pentru a-l pupa", a scris Sergiu Frusinoiu pe Facebook.

Salvamontistul a spus că a preferat să nu reacţioneze atunci când turista l-a lovit pe Carp pentru ca întreaga situaţie să nu degenereze în una violentă.

"Cu siguranţă voi fi întrebat de ce nu m-am oprit la cei trei iar răspunsul este: cu siguranţă totul ar fi degenerat în violenţă şi aş fi fost nevoit să mă apăr ceea ce, cu siguranţă, nu ar fi făcut cinste însemnelor de pe tricoul meu roşu şi s-ar fi opus eticilor mele personale la adresa locului meu de munca. P. S. În viitor mă aştept să fiu îmbăiat cu spray de urs, şi eu şi Carp, luând în considerare că regimul de vânzare ale acestora este acelaşi ca şi al deodorantului", a mai precizat acesta. Carp este un câine din rasa border-collie, are aproape trei ani şi este pregătit special pentru cele mai dificile intervenţii pe munte: Carp intervine doar atunci când turiştii sunt prinşi în avanlanşe.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » "Carp a fost lovit de un pantof roz". Singurul câine de intervenţie al Salvamont Prahova, aproape să fie aruncat în prăpastie de o turistă