Antena Meniu Search
x

Video Studenţii la Medicină învață manevre salvatoare de viață într-o tabără în vârf de munte din Apuseni

Studenţii la Medicină învaţă cum să salveze vieţi într-o tabără montană din Apuseni. Departe de confortul spitalelor şi de aparatura performantă, viitorii medici exersează manevre de prim-ajutor dar şi cum să intrevină rapid în cazul unor accidente în munţi. Printre cei care îi îndrumă sunt şi salvamontişti.

de Redactia Observator

la 23.08.2021, 16:36

Vezi și

O situaţie critică în care secundele pot face diferenţa între viaţă şi moarte. Cu asta se confruntă zilnic medicii, mai ales cei specializaţi pe medicina de urgenţă. O tabără care îi va ajuta pe viitorii doctori să gestioneze eficient astfel de situaţii de criză este organizată la Târgu Mureş.

Tinerii studenţi de la medicină învăţa ce înseamnă mai exact o intervenţie de urgenţă. Pe lângă cursurile teoretice, în tabără se pune accent mai ales pe partea practică.

Hajni Vass, asistent șef UPU SMURD Târgu Mureș: ”Exersează manevre slavatoare de viaţă, de prim-ajutor şi manevre mai avansate care în viaţa lor profesională ulterioară le va fi de ajutor. Încercăm să ridicăm nivelul tinerilor medici care termină și să intervină cu eficienţă şi cu competențe”.

Studenții vor învăța de la salvamontiști cum să intervină pe un teren dificil

Pe acelaşi subiect

Studenţii vor merge şi în munţi, acolo unde vor afla cum se intervine pe un teren dificil pentru salvarea unei persoane accidentate. Profesori le vor fi chiar salvamontiştii.

Dimitris Bello, organizator tabără: ”Noi desfăşurăm şi workshopul nostru care se desfăşoară în pădure, pe Platoul Corneşti. Avem o drumetie montana în colaborare cu Salvamontul care ne oferă asistenţă montană şi simulările de caz pe parte de traumă se organizează tot în colaborare cu ei”.

Studenți din toată țara vin la tabăra montană din Apuseni 

În această tabără vin studenţi de la toate centrele universitare de profil din ţară. Toţi pasionaţi de medicina de urgenţă.

”Pasiunea mea pentru SMURD a început încă din clasa a 11-a când am început să fiu voluntar. M-a determinat astfel să dau şi la Medicină şi să devin medic urgentist. Este o meserie foarte intersantă, plină de adernalină”.

Tabăra pentru medicinişti este organizată de 20 de ani, iar taxa de participare este de 450 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Studenţii la Medicină învață manevre salvatoare de viață într-o tabără în vârf de munte din Apuseni