Antena Meniu Search
x

Imaginea zilei în România: o bancă a fost montată în Munţii Făgăraş, la 2.500 de metri. Salvamontul, reacţie categorică: "Nu poate să pună pe un traseu montan fiecare ce mai are pe acasă"

O bancă a fost montată pe un traseu montan din Munţii Făgăraş, în vârful Călţun.

de Redactia Observator

la 15.08.2021, 16:07

Potrivit Turnul Sfatului, banca din lemn şi fier a fost observată de un turist din Piteşti care a semnalat prezenţa ei pe un grup de Facebook destinat pasionaţilor de drumeţii montane. Piteşteanul spune că s-a întâlnit pe traseu cu familia care a montat banca, o familie din Sibiu.

"Pe Cornul Călțunului o familie din Sibiu (care a dorit să rămână anonimă și fără poze cu ei în postate) mi-a schimbat ziua. A montat o banca în Vf. Cornul Călțunului, să te poți odihni și admira Vf. Moldoveanu. Am avut ocazia să stau printre primii pe ea. Până când ajungeți să vedeți și dvs, am pus câteva poze să știți ca nu e glumă! Respectul meu! A rămas că ne vedem la anul pe 14 august, în același loc și la aceeași ora!", a scris omul pe Facebook.

Reacţii după imaginile cu banca au devenit virale pe reţelele de socializare

Reacţiile nu au întârziat să apară. Unii dintre cei care au comentat postarea i-au lăudat pe cei care au montat banca, alţii spun că gestul a stricat frumuseţea naturii.

Pe acelaşi subiect

"De ce ai avea nevoie de o banca în natură? Unde mai este farmecul de a sta în șezut sau pe spate și de a admira peisajul? Frumoasă inițiativă, dar hai să lăsăm locurile naturii libere" sau "Ăștia de vă dați cu părerea, mai mergeți și prin alte părți să vedeți ce frumos e când te uiți la un răsărit de pe o bancă așezată la o belvedere. Poate că a fost montată cu acordul organelor competente", sunt doar câteva dintre reacţiile de pe Facebook.

Autorităţile cer ca banca să fie coborâtă de pe munte

"Organele competente", în speţa autorităţile şi reprezentanţii Salvamont, spun că banca ar trebui coborâtă de munte. Potrivit Salvamont Sibiu, locul în care a fost amplasată banca este pe teritoriul judeţului Argeş.

Facebook / Trasee pe munte

"Este pe terenul Argeșului, nu în județul Sibiu. Nu poate face fiecare ce-l taie capul. Nu poate să pună pe un traseu montan fiecare ce mai are pe acasă, nu se încadrează în niciun tipar. Ar fi bine ca oamenii să înțeleagă că nu trebuie să se propage acest fenomen. Din punctul meu de vedere ar trebui coborâtă de acolo", a declarat Dan Popescu, şeful Salvamont Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Imaginea zilei în România: o bancă a fost montată în Munţii Făgăraş, la 2.500 de metri. Salvamontul, reacţie categorică: "Nu poate să pună pe un traseu montan fiecare ce mai are pe acasă"