Antena Meniu Search
x

Video Cât costă o cameră la un hotel de 4 stele, pe litoral: abia dacă se mai găseşte un loc liber în cele mai populare staţiuni

August e luna vacanţelor pentru români. În cele mai populare staţiuni de la mare abia dacă se mai găseşte o cameră liberă, chiar dacă... la hotelurile de patru stele preţurile pe noapte ajung la 1.200 de lei. Specialiştii se aşteaptă la un număr record de turişti în următoarele zile. Vestea bună este că de pe 15 august, preţurile vor intra la apă. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 01.08.2023, 19:53

Vezi și

Turiști din toate colțurile țării, dar şi de peste hotare si au at întâlnire în aceste zile pe litoral. "De ce am venit aici? Ne-a recomandat un prieten şi a zis încearcă Mamaia, nu venisem aici. Aşa că am venit  şi am găsit o atmosferă frumoasă, plaje frumoase, mâncare bună şi oameni frumoşi", spune un turist străin. Hotelurile sunt aproape pline, iar administratorii se tem că vor fi nevoiți în curând chiar să refuze rezervări. "Gradul de ocupare începând de la 1 august, peste 95-97%, dacă e să rămânem cu o cameră - două dintre turiştii care vin pe cont propriu şi nu mai vin la rezervare", a declarat Lucian Popa - proprietar hotel.

Preţurile sunt şi ele pe măsura distracţiei

"Avem un grad de ocupare de 100%, hotelierii sunt fericiti, dar si turistii pentru ca pot beneficia de facilitati: piscine, programe artistice pt cei mici si cei mari, pregatim in fiecare seara muzica live", a declarat Roxana Taiss - manager hotel. "Deja vedem pe plajă, e ocupată în proporţii mari, lumea e pusă pe distracţie, în sfârşit se simte atmosfera de concediu", a declarat Ana Maria Bartha - administrator plajă. Cer senin, soare generos şi o atmosferă de vacanţă, exact aşa cum şi-o doresc turiştii. Iar veştile bune din partea meteorologilor continuă să vină. În următoarele zile vom avea temperaturi de până la 30 de grade celsius, perfecte pentru plajă.

Preţurile sunt şi ele pe măsura distracţiei. "Cam 600 de lei ne-am propus să cheltuim în 5 zile. E a a treia zi şi depăşim bugetul", spune un turist. "Aseară, o mie de lei la un club destul de accesibil", spune un turist. "500-600 de lei o masă în familie, dar e ok, o dată pe an trebuie să faci altceva", spune un altul. În prima jumătate a lunii august, o noapte de cazare la un hotel de patru stele costă între 400 şi 1.200 de lei. Din 15 august preţurile vor scădea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cât costă o cameră la un hotel de 4 stele, pe litoral: abia dacă se mai găseşte un loc liber în cele mai populare staţiuni