Antena Meniu Search
x

Cât de gravă este starea bebelușului care a ajuns la spital malnutrit. Medic: Era în autofagie, "se mânca" pentru că nu a fost hrănit

Bebelușul de două luni malnutrit care a ajuns, joi, la spital are un nivel al gicemiei de 4, nivel care în mod obişnuit este situat între 60 şi 110, starea copilului fiind foarte gravă, el ajungând în compartimentul de primiri urgenţe în stop cardiorespirator. Medicul Anca Miu spune că bebeluşul nu a fost hrănit şi că greutatea lui este mult sub cea normală pentru această vârstă. În loc să aibă în jur de 5 kilograme, cât ar fi trebuit, copilul are de fapt numai două kilograme. Prognosticul în acest caz este rezervat, copilul având şi pneumonie, aşa cum au stabilit medicii de la Ploieşti în urma analizelor.

de Redactia Observator

la 12.05.2023, 13:24

Cât de gravă este starea bebelușului care a ajuns la spital malnutrit. Medic: Era în autofagie, "se mânca" pentru că nu a fost hrănit
Cât de gravă este starea bebelușului care a ajuns la spital malnutrit. Medic: Era în autofagie, "se mânca" pentru că nu a fost hrănit - Shutterstock

„Copilul a venit în stare gravă, în stop cardio-respirator, ieri dimineaţă, la compartimentul de primiri urgenţe, a venit practic cu lividităţi. Este un copil cu un status biologic alterat, este un copil care are două kilograme la două luni, copil născut cu trei kilograme, ca să fiu mai explicită, nou născutul şi sugarul trebuie să ia cam 750 de grame pe lună, unii iau şi un kilogram, şi un kilogram 200, deci ar fi trebuit să aibă 5 kilograme, asta era greutatea lui normală la vârsta aceasta. 

Copilul nu a fost hrănit pentru că nu avea cum să fie hrănit şi să nu ia în greutate. Era deshidratat, era cu o insuficienţă respiratorie, acum au făcut colegele şi investigaţii radiologice, are şi o infecţie respiratorie pulmonară, pneumonie, copilul pune mari probleme, este un caz foarte grav cu un prognostic rezervat”, a explicat dr. Miu. 

Un caz extrem de complicat, cu nivel al glicemiei de 4. Dr. Miu afirmă că nu a văzut niciodată un astfel de nivel şi vorbeşte despre faptul că bebeluşul era în autofagie, îşi mânca practic din rezerve tocmai pentru că nu a fost hrănit.  „La analizele făcute pe urgenţă, nivelul glicemiei era de 4. Nu am văzut în viaţa mea asemenea nivel scăzut al glicemiei, în mod obişnuit glicemia se situează între 60 şi 110. Copilul avea 4, incredibil. 

Starea bebelușului ajuns la spital malnutrit

Copilul acesta era într-o stare de autofagie, se mânca, se consuma pentru că nu avea ce să mănânce, el se ”mânca”, îşi mânca rezervele. A venit în stop cardiorespirator cu lividităţi, adică era marmorat, mov cu alb, aşa arăta tegumentul lui, nu vreau să fiu foarte grafică pentru că lumea se sperie de lucrurile acestea, dar sunt cazuri care trebuie semnalate pentru că trăim într-un secol în care nu este admisibil ca un copil născut sănătos şi normal să moară de foame. 

De dimineaţă a venit de acasă, a chemat ambulanţa şi ambulanţa l-a adus direct în compartimentul de primiri urgenţe. Mama a afirmat că a fost la medicul de familie, acesta i-a indicat internare de urgenţă şi a spus că s-a dus în altă unitate sanitară şi că a fost chemată a doua zi. Acum sunt spusele mamei versus....”, a precizat medicul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cât de gravă este starea bebelușului care a ajuns la spital malnutrit. Medic: Era în autofagie, "se mânca" pentru că nu a fost hrănit