Antena Meniu Search
x

Video Cât de periculos a fost incendiul uriaș de lângă Pitești. Pompierii, nevoiți să poarte măști cu aer comprimat, din cauza fumului toxic

Misiune infernală pentru pompierii din patru judeţe, noaptea trecută, lângă Piteşti. Ore în şir, pe o suprafaţă de cinci mii de metri pătraţi, au ars două mii de tone de deşeuri în curtea unui depozit. Prin Ro-Alert, oamenii din zonă au fost sfătuiţi să ţină geamurile închise. 

de Mariana Zaharia

la 10.06.2022, 19:26

Vezi și

Alarma s-a dat în jurul orei 20, seara trecută, pe o platformă de 5.000 de mp din zona industrială a localității Bradu. 

Pe lângă cele 24 de echipaje de pompieri din patru judeţe, inclusiv de la un serviciu privat, au ajuns şi reprezentanţii Gărzii de Mediu, ITM, dar şi specialişti în arme, explozibili şi substanţe chimice. Pe o rază de aproximativ 100 m în jurul incendiului, echipajul CBRN a identificat substanțe toxice. Din cele 1900 de tone de deşeuri depozitate pe platformă, 500 de tone erau deşeuri periculoase. În mijlocul dezastrului, pompierii s-au văzut nevoiţi să intervină purtând măşti cu aer comprimat. 

Radu Perianu, prefect Argeş: Vedeţi că, deja, nasul te ustură dacă respiri fără mască. 

Mesaj RO-ALERT. Localnicii din Pitești au fost sfătuiţi să ţină geamurile închise şi să evite zona, după incendiu

Pe acelaşi subiect

Puţin după miezul nopţii, la 700 de metri de incendiu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş a adus şi un laborator mobil pentru monitorizarea aerului. Calitatea aerului a fost verificată şi la punctele fixe. 

Cristiana Surdu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş: Nu au fost oricum depăşiri ale poluanţilor monitorizaţi. 

Pentru că era vorba doar de o platformă, nu necesita autorizaţie privind securitatea la incendiu. Chiar şi aşa, în martie şi aprilie, firma a primit mai multe sancţiuni. 

Bogdan Olar, şeful ISU Argeş: Instalaţii electrice cu defecţiuni, neamplasarea corespunzătoare a materialelor...

Alexandru Vâjan, comisar şef Garda de Mediu: Aceste nereguli se refereau la eliberarea căilor de acces, la sortarea deşeurilor pe tipuri de deşeuri. A fost aplicată o sancţiune de 100.000 de lei.

Acum câteva zile, au fost din nou controale, iar inspectorii au constatat că neregulile ar fi fost remediate. Momentan, nu se ştie cauza producerii incendiului. În paralel, Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar şi Garda de Mediu au început propriile verificări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Cât de periculos a fost incendiul uriaș de lângă Pitești. Pompierii, nevoiți să poarte măști cu aer comprimat, din cauza fumului toxic