Video Câțiva angajați SAJ Constanța acuză conducerea că i-ar fi lăsat fără loc de muncă. Manager: Vreau să cresc numărul de medici, asistenţi, ambulanţieri
Angajați în perioada stării de alertă, pe o perioadă determinata, mai mulți oameni din serviciul de ambulanță județean Constanța au fost înștiințați că nu mai au serviciu. Asta deşi, susțin oamenii, perioada de angajare a fost prelungită până în aprilie 2022 potrivit hotărârii de guvern. De cealaltă parte, managerul SAJ Constanța sustine că vechea conducere a luat decizii nepotrivite și că personal auxiliar nu era necesar. Tot el spune că nevoie mare de oameni este pe teren, iar legea îi permite să facă disponibilizări în rândul personalului auxiliar.
Nicoleta Ene are 47 de ani și lucra ca personal auxiliar în substația din Năvodari a Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.
Nicoleta Ene - fosta angajată SAJ Constanța: Joi, conducerea SAJ ne-a sunat şi ne-au zis că ni s-au prelungit contractele şi că rămânem conform ordonanței de urgenţă. Până pe data de 11 aprilie 2022, iar vineri la ora două am fost sunată din nou de conducerea SAJ și mi s-a cominicat că începând de luni rămân fără loc de muncă.
Fosta angajată a Serviciului de Ambulanță susține că în aceeaşi situaţie sunt şoferii, oamenii de la deratizare sau tehnicienii. Au fost angajați pe fondul valului 3 al pandemiei, în luna mai, iar după cele 6 luni de contract determinat au fost anunțați că nu mai au serviciu. Asta deși există o hotărâre de guvern care prelungește angajarea lor cu alte 6 luni.
Nicoleta Ene - fosta angajata SAJ Constanța: O parte din colegii mei m-au sunat că am întârziat la muncă şi le-am zis îmi pare rău, eu nu pot să mai vin pentru că mi s-a încheiat contractul de muncă. Ei s-au oferit să mă plătească, să mă duc măcar de două ori pe săptămână şi să îi ajut.
- Număr uriaş de apeluri la urgenţă, în Braşov. Cadrele medicale au ajuns la capătul epuizării."Ți se rupe...
- Măsură fără precedent anunţată de Arafat. Autobuz convertit în ambulanță pentru a transporta 10 pacienți cu...
- Semnal de alarmă tras de medici. Pacienţi cu COVID folosesc acasă concentratoare de oxigen sau spray-uri cu oxigen...
În plin val 4 al pandemiei, medicii şi personalul auxiliar sunt epuizaţi, pentru că volumul de muncă a crescut incomparabil. Dacă la momentul angajărilor incidenţa era de 0,81, când s-au făcut concedierile incidenţa ajunsese la 6,2 la mie în judeţ.
Nicoleta Ene - fosta angajata SAJ Constanța: Deci efectiv colegii mei sunt terorizaţi.
Reporter: O singură persoană a rămas acolo să dezinfecteze echipamentele a 50 de angajaţi?
Nicoleta Ene - fosta angajata SAJ Constanța: Da. Luni m-am întâlnit cu femeia de servicu de la Băneasa. Efectiv dânsa plângea în faţa SAJ-ului că e o bătaie de joc.
Explicațiile conducerii SAJ Constanța
De cealaltă parte, noul manager SAJ Constanța are o altă variantă şi susţine că activitatea celor de la curăţenie nu este justificată.
Ionuț Cealera - manager SAJ Constanța: Femeia cu care noi am stat de vorbă ne spunea şi despre faptul că dezinfectează combinezoanele celor care merg la intervenţii. Combinezoanele sunt de unică folosinţă. Îşi extrag de pe corp aceste costume şi le depozitează în nişte saci separaţi care sunt duşi spre incinerare. Viziunea mea este de a creşte, lucru pe care il fac zi de zi, numărul de personal operativ: medici, asistenţi, ambulanţieri, pe care să îi trimit la pacienţi în teren, acolo este nevoie de ei, nu de femei de serviciu.
Concedierile au avut loc la toate substaţiile din judeţul Constanţa.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰