Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cauza incendiului care a făcut scrum un azil din Tulcea. 40 de bătrâni au ajuns la spital

Au fost momente de panică la Tulcea. Un centru de bătrâni în care erau cazate 40 de persoane a luat foc din cauza unui aparat de aer condiţionat defect. Beneficiarii au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, apoi mutaţi în alte centre sociale din oraş. În total, peste 1000 de mp în care bătrânii îşi duceau traiul zilnic s-au făcut scrum.

de Redactia Observator

la 30.07.2024 , 11:13

La ora 16.40, un apel la 112 anunţă că un incendiu a izbucnit la centrul de bătrâni din Tulcea. Şapte minute mai târziu, primele echipaje ale pompierilor ajung la faţa locului şi încep să scoată bătrânii şi angajaţii rămaşi în interior. Unii dintre ei fuseseră deja evacuaţi de două echipaje ale Poliţiei de Frontieră care patrulau în zonă şi au observat fumul gros venit din interor.

40 de bătrâni au ajuns la spital

"Către locul intervenţiei au fost direcţionate 3 echipaje de stingere din cadrul detaşamentului de pompieri Tulcea, mai multe autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un echipaj SMURD, o autospecială victime multiple şi echipaje din cadrul SAJ Tulcea", spune Cristina Profir - ISU Dobrogea.

Vezi și

Cu Planul Roşu activat, salvatorii eliberează complet centrul şi se asigură că bătrânii cazaţi acolo sunt în afara oricărui pericol.

Pe acelaşi subiect

"În acest moment nu au fost înregistrate victime. Toţi beneficiarii, 40 la număr, au fost transportaţi la o unitate spitalicească pentru îngrijiri şi evaluare medicală", spune Daniel Năstase -ISU Tulcea.

După ce au fost consultaţi, bătrânii au fost mutaţi în alte centre sociale din oraş, unde vor rămâne pentru următoarea perioadă. După trei ore de la apelul la 112, pompierii au reuşit să lichideze incendiul.

Cauza incendiului

"În urma focului au ars un autoturism, acoperişul pavilionului central pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp şi acoperişul unei anexe pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp", mai spune Cristina Profir - ISU Dobrogea.

Pompierii au stabilit că incendiul a luat foc de la un aparat de aer condiţionat defect şi urmează acum să evalueze pagubele.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Cauza incendiului care a făcut scrum un azil din Tulcea. 40 de bătrâni au ajuns la spital