Antena Meniu Search
x

Caz de malarie la Iași. Pacientul este un bărbat de 41 de ani, care a călătorit recent în Camerun

Medicii de la Spitalul Cinic de Boli Infecțioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi anunţă existenţa unui caz de malarie, înregistrat la barbat de 41 de ani.

de Redactia Observator

la 19.08.2022, 16:06

Pacient infectat cu malarie la iaşi
Pacient infectat cu malarie la iaşi - Shutterstock - foto ilustrativ

Potrivit informaţiilor, pacientul a revenit din Camerun la sfârșitul lunii trecute. Bărbatul a prezentat simptome asemănătoare unei viroze respiratorii și s-a adresat medicului de familie care i-a prescris tratament simptomatic.

Pentru că starea de sănătate nu i s-a îmbunătățit după acest tratament, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Municipal Pașcani, unde de asemenea a fost supus unei scheme de tratament pe care l-a urmat în regim de spitalizare.

​În cursul zilei de ieri, 18 august, bărbatul a fost admis prin transfer la spitalul din Iaşi cu cefalee intensă, febră 38 cu 8 grade Celsius și dureri musculare. Acesta le-a transmis medicilor că a avut temperatură de peste 40 de grade Celsius când a prezentat primele simptome.

În urma unei prime discuții cu medicul de gardă, aflând că pacientul a revenit de curând dintr-o zonă endemică i s-au prelevat de urgență analize în cadrul laboratorului de analize medicale al spitalului pentru malarie iar rezultatul a fost pozitiv.

Pe acelaşi subiect

Pacient cu malarie la un spital din Iaşi

​Reprezentanţii unităţii medicale au anunţat că pacientul se află sub tratament curativ pentru această boală infecto-contagioasă. Este stabil hemodinamic, i se administrează perfuzii de reechilibrare hidroelectrolitică și este monitorizat de echipa medicală.

​Barbatul va rămâne internat pe toată perioada tratamentului, iar decizia de externare va fi luată doar când se va afla în afara oricărui pericol. Malaria poate avea o evoluție imprevizibilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Caz de malarie la Iași. Pacientul este un bărbat de 41 de ani, care a călătorit recent în Camerun