Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Caz năucitor la Iași. Medicii care au controlat-o pe o bătrână adusă la Urgențe au înlemnit: "Până acum nu am mai văzut așa ceva"

Lucreția Movilă, o bătrână de 91 de ani, din comuna ieșeană Ungheni, a fost adusa la unitatea medicala cu salvarea dupa apelul facut de o vecină.

de Redactia Observator

la 17.11.2017 , 21:07

Caz năucitor la Iași. Medicii care au dezbrăcat-o pe o bătrână adusă la Urgențe au înlemnit: "Până acum nu am mai văzut așa ceva"

Lucreția Movilă, o bătrână de 91 de ani, din comuna ieșeană Ungheni, a fost adusa la unitatea medicala cu salvarea dupa apelul facut de o vecina care o viziteaza din cand in cand si ii mai duce ceva de mancare.

In momentul in care medicii au dezbracat-o pe batrana au inlemnit. Acestora nu le-a venit sa creada ceea ce vad. Bătrâna avea o sondă urinară uscată, care nu mai fusese schimbata de luni de zile, dupa cum au sustinut medicii, iar corpul plin de rani.

"La internare, batrana avea escare, hipertensiune, era deshidratata si avea o sonda urinara calcifiata si se urina pe langa acea sonda. Batrana sufera si de dementa. Cred ca sonda nu a fost inlocuita din luna iulie, cand a ajuns la noi cu o fractura de femur stang. Pana acum nu am mai vazut asa ceva. Noi am curatat escarele, am pansat-o si am trimis-o la domiciliu. Batrana are nevoie de ingrijiri medicale la domiciliu. Nu stim daca locuieste cu cineva. O mai viziteaza o vecina care ii mai da de mancare. Vom lua legatura cu primaria din localitate, sa se ocupe asistentul social, asistentul comunitar. Nu stiu daca a fost vazuta de medicul de familie", a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi. 

Articolul continuă după reclamă

"Am ajutat-o de zeci de ori pe batrana Lucretia Movila. Fiica sta cu ea. A fost profesoara la Iasi, a avut o garsoniera, a vandut-o si de cativa ani sta cu batrana. Are un anume comportament. Nu vreau sa ma pronunt eu, pentru ca nu sunt medic. Ea ii ia si pensia care ar fi de vreo 700 -800 lei. Stiu ca vecina o ajuta. Ii duce de mancare, tot ea i-a schimbat in luna septembrie sonda urinara. Nu prea o primeste fiica batranei sa-i mai duca de mancare. Ma voi implica personal ca batrana sa primeasca ingrijiri medicale la domiciliu. Eu voi vorbi la Casa de Sanatate. Batrana are o suprafata mare de teren pe care a dat-o in arenda si fiica primeste niste bani. Nu ma intrebati de activitatea medicului de familie. Am facut tot posibilul pentru aceasta batrana", a declarat și Iulian Marcu, primarul comunei Ungheni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Caz năucitor la Iași. Medicii care au controlat-o pe o bătrână adusă la Urgențe au înlemnit: "Până acum nu am mai văzut așa ceva"