Antena Meniu Search
x

Caz suspect în Olt, unde un bărbat ar fi murit din cauza infectării cu noua tulpină de coronavirus

Tulpina mutant de coronavirus a făcut, se pare, prima victimă. E vorba de un bărbat trimis acum două săptămâni în ţară cu aşa-numitul avion al condamnaţilor, adică persoane eliberate din penitenciare. Tânărul a murit acum patru zile, dar au fost trimise probe pentru a stabili mutaţia virusului abia astăzi. Nimeni nu poate explica de ce au aşteptat atât de mult medicii şi autorităţile din Olt. Şi tot astăzi am aflat că mai există încă trei cazuri de infectare cu mutaţia supercontagioasă. 

de Redactia Observator

la 27.01.2021, 20:35

Vezi și
  • Bărbatul mort s-ar fi întors de curând din Marea Britanie.
  • Autorităţile se tem că cei care au intrat în contact cu bărbatul, înainte de deces, s-au infectat cu noul coronavirus.

Bărbatul s-a întors din Marea Britanie pe 13 ianuarie. A venit în ţară cu un transport special în care erau mai mulţi români condamnaţi pentru tâlhărie, viol sau furt calificat. La intrarea în România, bărbatului i s-a spus că trebuie să stea în carantină până pe 26 ianuarie. 

Pe 20 ianuarie, însă, a ajuns la compartimentul de urgenţe de la spitalul din Caracal, cu simptome respiratorii. Testul rapid a ieşit negativ! În acelaşi timp, i s-a făcut o radiografie care a arătat că are plămânii afectaţi în proporţie de 75%. 

Medicii au suspectat că e infectat cu Sars-Cov 2, aşa că au decis să îl trimită la Slatina. 

Florin Popa, purtător de cuvânt Spitalul Slatina: Se recoltează test PCR care e pozitiv. Aparatul nostru RT PCR nu poate să lucreze secvenţiere pentru noua tulpină. Au fost trimise probe către unul din laboratoarele din Bucureşti pentru secvenţiere. 

Bărbatul a murit pe 23 ianuarie. Suferea de obezitate, iar boala a evoluat rapid. În plus, a ajuns la spital târziu. Abia azi, la patru zile de la deces, s-au trimis probe pentru secvenţiere. 

Florin Homorean, prefect Olt: S-au trimis în această dimineaţă către un laborator din Bucureşti. Am luat decizia asta ieri, având în vedere că mai sunt două persoane care au devenit pozitive în jurul lui şi pentru că este foarte contagios. 

Prefectul mai spune că a cerut intensificarea controalelor la cei întorşi din Marea Britanie, ca să ştie dacă se respectă carantina. Problema e că primarul localităţii în care era izolat tânărul decedat nu ştia că acesta nu are voie să părăsească locuinţa.

Trei cazuri noi de infectare cu noua tulpină Covid, în Bucureşti

Alexandru Damian, primar Stoeneşti: Problema e următoarea: noi, de la DSP, nu am primit nicio informaţie. Noi ca şi Primărie. Noi nu am ştiut că domnul respectiv este carantinat. În ziua în care a decedat am aflat. 

O altă problemă este legată de ancheta epdemiologică. Abia pe 22 ianuarie inspectorii DSP au vrut să afle cu cine a intrat în contact. Cu o zi înainte să moară bărbatul. Oamenii din comună se tem că virusul supercontagios s-a răspândit.

Între timp, creşte numărul românilor infectaţi cu noua tulpină din Marea Britanie. Alte trei cazuri au fost raportate astăzi, toate din Capitală.

Printre cei infectaţi cu noua tulpină sunt doi angajaţi de la Şcoala 28 din Capitală, contacţi direcţi ai primului caz raportat. Este vorba despre o femeie şi un bărbat care nu sunt cadre didactice. În unitatea de învăţământ avem deja un focar, iar în zilele următoare se mai aşteaptă rezultatele şi pentru alţi angajaţi. 

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: Este un razboi cu acest virus. E ca si cum am şti că vine o armă care ne poate distruge. A plecat deja un avion către noi, dar noi încă nu îl vedem şi ne uităm, atunci, dacă nu îl vedem, vedem că afară e senin şi ne bucurăm de viaţă. 

3.174 de români au fost diagnosticaţi cu COVID în ultimele 24 de ore. Numărul pacienţilor de la Terapie Intensivă rămâne în continuare mare: 1.025. Iar 77 de bolnavi infectaţi cu Sars-Cov-2 au murit în ultimele 24 de ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Caz suspect în Olt, unde un bărbat ar fi murit din cauza infectării cu noua tulpină de coronavirus