Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cazul minorei violate şi lăsate însărcinată de iubitul mamei. Fata cu nevoi speciale nu a putut reclama abuzurile

Caz cutremurător în Capitală! Un individ care lucra ca IT-ist în mari companii din România a fost arestat pentru că a violat-o pe fiica minoră a partenerei sale de viaţă. Mama, şi ea un nume respectat în mediul universitar, şi-a dat seama de abuz după ce a văzut schimbări în comportamentul fetei. A aflat că în urma agresiunilor repetate copila era însărcinată în două luni. Statisticile sunt înfiorătoare: 5 cazuri de viol în fiecare zi! Dar multe victime nu ajung niciodată la poliţie.

de Denisa Dicu

la 09.07.2024 , 19:29

Calvarul copilei a început pe când era minoră, spun poliţiştii. Ancheta a scos la iveală faptul că partenereul de viaţă al mamei sale a abuzat-o în mod repetat, profitând de faptul că fata cu nevoi speciale nu îl poate reclama nimănui.

"Fata are nişte probleme, are autism. Sunt şocat!", povesteşte un vecin.

Calvarul trăit de copilă

Vezi și

Femeia şi-a dat seama că ceva nu este în regulă cu copila şi a dus-o la medic. A descoperit şocată că fata era însărcinată în două luni

Pe acelaşi subiect

"Secția 26 Poliție a fost sesizată, de către o femeie, cu privire la faptul că a observat schimbări în comportamentul fiicei ei, în vârstă de 18 ani, care este cunoscută cu probleme de sănătate. Ulterior, în urma unui control de specialitate, s-a confirmat că aceasta este însărcinată", a declarat Crina Eşanu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

Femeia s-a dus direct la poliţie.

Bărbatul nu a vrut să recunoască nimic la audieri

Potrivit surselor Observator, bărbatul de 47 de ani a recunoscut în faţa mamei că a agresat-o sexual pe fiica ei. La audieri în schimb, nu a vrut să declare nimic. Cu toate acestea, pe baza probelor, este cercetat pentru viol şi a fost deja arestat. 

Potrivit apropiaţilor mama fetei si partenerul ei erau împreună de mulţi ani şi nimeni nu s-ar fi gândit la o astfel de dramă în familie. El lucra ca inginer IT şi avusese contract cu una din cele mai mari companii din lume. Mama copilei este profesor universitar în Bucureşti. 

"Violul în familie, şi mai ales atunci când e vorba de concubin şi nu de tată este, din păcate, destul de des întâlnit. De probat acest viol e foarte greu, pentru că nu există semne de violenţă, avem în schimb incapacitatea fetei de a-şi exprima dorinţa, acceptul, refuzul. Atunci, e clar că avem de a face cu violul", explică criminologul Dan Antonescu. 

Numai anul trecut s-au înregistrat nu mai puţin de 300 de cazuri de agresiuni sexuale...în familie. 

"Nu putem să ne întrebăm ce se întâmpla dacă nu rămânea însărcinată, dacă mama ei nu ar fi observat nişte schimbări? Foarte multe cazuri de viol rămân invizibile. În medie, în 2023 au fost raportate 5 cazuri de viol pe zi, din care jumătate au fost asupra unui minor. Din păcate marea majoritatea a cazurilor de violenţă sexuală rămân neraportate", spune Andreea Rusu, director executiv Centrul Filia. 

De anul trecut legea e mai dură cu agresorii. Orice act sexual cu un minor sub 16 ani este considerat viol, dacă diferenţa de vârstă e mai mare de cinci ani.

Denisa Dicu Like

Pasiune, adrenalină, curiozitate și dorința de a afla poveștile oamenilor. Sunt doar câteva dintre lucrurile care mă îndeamnă să fac jurnalism cu atât de mult drag.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Cazul minorei violate şi lăsate însărcinată de iubitul mamei. Fata cu nevoi speciale nu a putut reclama abuzurile