Antena Meniu Search
x

Video Cazul minorilor bătuţi la Centrul de Educare din Buziaş. Unul dintre poliţişti spune că aceasta este procedura

La o zi de la imaginile revoltătoare din Centrul de Reeducare de la Buziaş, mărturia unuia dintre poliţiştii care au participat la altercaţie ar putea schimba deznodământul anchetei. Între timp, ministrul Justiţiei anunţă că vrea să meargă la centru într-o vizita neanunţată. 

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 28.07.2023, 19:28

Vezi și

"Au fost respectate toate procedurile" povesteşte unul dintre poliţişti, sub protecţia anonimatului. Acesta spune că iniţial conflictul a început între doi dintre deţinuţi, fiecare cunoscut pentru multiple acte de violenţă de pe perioada detenţiei. Au fost somaţi de mai multe ori, apoi poliţiştii au fost nevoiţi să folosească forţa, iar tinerii au fost bătuţi inclusiv cu bastonul. Cel care ne-a făcut mărturisirea spune că, în astfel de situaţii, pentru a-i calma pe deţinuţi ultima măsură de care dispun este violenţa.

Cei doi minori au refuzat să meargă la Medicina Legală

Cei doi minori au refuzat să meargă la Medicina Legală, urmele de violenţă pe corp sunt inexistente.

Cu toate acestea, ministrul Justiţiei a demis conducerea centrului de reeducare şi a trimis corpul de control acolo. Potrivit informaţiilor Observator, prima dată inspectorii de la minister caută să afle cum au ajuns imaginile cu bătaia în spaţiul public.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor transmite că nu are deloc tolerenţă pentru astfel de fapte de violenţă în instituţiile şi centrele din subordinea sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cazul minorilor bătuţi la Centrul de Educare din Buziaş. Unul dintre poliţişti spune că aceasta este procedura