Antena Meniu Search
x

Document Ce ajutoare trimite România în Fâșia Gaza. Lista pregătită de Departamentul pentru Situații de Urgență

Război Israel - Hamas. România alocă produse alimentare și articole de cazarmament pentru populația civilă din Fâșia Gaza.

de Redactia Observator

la 19.10.2023, 21:33

secretarul de stat Raed Arafat
Ce ajutoare trimite România în Fâșia Gaza. Lista pregătită de Departamentul pentru Situații de Urgență - Mediafax Foto via Hepta

DSU anunță că "având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate".

Premierul României, Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, a convocat joi, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Participanții au decis să acorde ajutoare populației din Gaza.

Ajutor pentru Fâșia Gaza. Alimentele și articolele de cazarmament, cu titlu gratuit

"Prin hotărârea nou adoptată se acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza, ce constă în produse alimentare și articole de cazarmament, puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale", a comunicat DSU.

Astfel, România va trimite peste 230 de tone de produse, constând în conserve, orez, zahar, ulei, faină, dar şi paturi, saltele, corturi şi alte obiecte necesare şi apă.

Transportul produselor se va realiza cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, pe cale aeriană.

Documente: Anexa la HCNSU nr. 38 din 19.10.2023.pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » Ce ajutoare trimite România în Fâșia Gaza. Lista pregătită de Departamentul pentru Situații de Urgență