Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ce au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului în 2 magazine Mega Image. Amenda: 37.000 de lei

Două magazine Mega Image din Chiajna, judeţul Ilfov, au fost amendate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor cu suma de 37.000 de lei. De asemenea, o unitate a fost închisă până la remedierea deficienţelor, iar la cea de-a doua doar anumite raioane cu probleme. Echipele de control au găsit în cele două magazine mizerie şi produse expirate. ”Ajung să cred că ei nu fac altceva decât să profite de buna credinţă a cumpărătorilor şi să ignore zilnic legea”, a declarat Paul Anghel, director general în ANPC.

De Redactia Observator la 04.02.2022, 17:11

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că au fost controlate două magazine Mega Image din Chiajna. 

Comisarii ANPC au găsit în urma controlului produse alimentare cu data limită de consum depăşită; legume şi fructe cu modificări organoleptice vizibile, expuse în rafturi din lemn uzate şi acoperite cu strat grosier de praf, în spatele raftului fiind prezente resturi menajere, grăsime şi praf; utilizarea rafturilor neigienizate pentru expunerea produselor, cu strat gros de praf, deteriorate, cu un grad avansat de uzură; utilizarea, la raionul panificaţie-patiserie, a unor rafturi cu praf în strat grosier, cu exces de resturi provenite de la produsele de panificaţie, resturi de coca aderentă pe suprafaţa rafturilor, cleştii pentru deservire şi suporţii acestora prezenţi la raft fiind neigienizaţi corespunzător; utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, cu vopsea exfoliată şi cu ventilatoarele încărcate de grăsime şi praf; depozitarea unor produse alimentare, destinate comercializării, la temperature diferite decât cele recomandate de producător; comercializarea unor produse cu arsuri de congelare şi procent ridicat de gheaţă, în ambalaje, în vitrine neigienizate.

De asemenea, pavimentul din incinta unităţii prezenta zone sparte, depreciate, uzate, iar în preajma rafturilor era plin de praf şi reziduuri alimentare. 

Directorul de la Protecția Consumatorului: Nu ne oprim, sancționăm

Pe acelaşi subiect

"Din nou, pentru a treia oară, în trei zile consecutive, nici o schimbare în modul de abordare a serviciilor comerciale oferite de Mega Image. Ajung să cred că ei nu fac altceva decât să profite de buna credinţă a cumpărătorilor şi să ignore zilnic legea. Dar nu ne oprim: sancţionăm, inclusiv oprind temporar prestarea de serviciu, sau suspendând activitatea, acolo unde este cazul, împiedicându-i să îşi bată joc de consumatorul român! Această atitudine ne-a determinat să asigurăm permanenţă în marile magazine, începând cu finalul lunii ianuarie, să fim pentru ei picătura chinzească”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC. 

Pentru aceste nereguli, echipele de control au dat amenzi în valoare de 37.000 de lei. 

De asemenea, ANPC a decis retragerea de la comercializare a produselor cu probleme, oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate, pentru una dintre unităţi, şi pentru raioanele cu deficienţe ale celei de-a doua. Totodată, a fost propusă sancţiunea complementară de închidere temporară a unităţii, pe o durată de cel mult şase luni, pentru unul dintre cele două magazine.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ce au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului în 2 magazine Mega Image. Amenda: 37.000 de lei