Antena Meniu Search
x

Video Ce este "Să fac spume dacă ştiu", cea mai căutată reţetă în România în 2020. Cum se prepară produsul

Anul acesta, oamenii au căutat pe Google informaţii despre fotbal, Covid-19, vaccinare şi Squid Game. Românii mai vor să ştie când se pune busuioc sub pernă şi reţeta pentru "Să fac spume dacă știu".

de Redactia Observator

la 08.12.2021, 19:40

Vezi și

Da, vorbim despre o prăjitură care are acest nume... interesant şi care este în topul căutărilor Google la categoria reţete. Campionatul de fotbal Euro 2020, programat pentru anul trecut şi amânat pentru anul acesta ocupă un loc fruntaş. Certificatul verde, loteria vaccinării și programarea pentru vaccinare i-au făcut pe mulţi să folosească motorul de căutare.

Printre personalităţile care au stârnit cel mai mult interesul internauţilor au fost actriţa Alexandra Dinu, câştigătoarea US Open cu tată român, Emma Răducanu, şi înotătorul David Popovici. În top 3 al celor mai căutate emisiuni pe Google au fost show-urile Antena 1 "Chefi la cuțite" și "Asia Express".

Reţeta prăjiturii "Să fac spume dacă ştiu"

  • 125 grame de unt
  • 1 litru de lapte
  • 200 grame de făină
  • 200 grame de zahăr
  • vanilie sau rom
  • cacao
Pe acelaşi subiect

Modul de preparare este destul de simplu. Laptele se pune pe foc, se adaugă unt, făină şi zahăr. Întreaga compoziţiei se amestecă, cu ajutorul unui tel, până când începe să se închege. În momentul în care textura compoziţiei devine una vâscoasă, se ia oala de pe foc şi se împarte totul în două părţi egale. Într-unul din vase se adaugă 2-3 linguri de cacao şi esenţă de rom, iar în celălalt se pune esenţă de vanilie. Se amestecă totul până când esenţele sunt absorbite.

Se toarnă apoi compoziţia în vasul din care va fi servită prăjitura, primul strat fiind cel cu vanilie. Peste prăjitură se poate presăra la final una sau două linguri de cacao. Înainte de a fi servită se lasă la frigider aproximativ 3 ore.

Cum a apărut "Să fac spume dacă ştiu"

"Să fac spume dacă ştiu" a apărut dintr-o joacă între o mamă şi fiul ei. Femeia a încercat să-i pregătească fiului ei un desert rapid şi delicios, dar a fost pusă în încurcătura atunci când copilul a întrebat-o cum se cheamă prăjitura. "Să fac spume dacă ştiu", a fost reacţia femeii. Reţeta a fost prezentată mai apoi pe TikTok unde a strâns peste 24 de milioane de vizualizări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Ce este "Să fac spume dacă ştiu", cea mai căutată reţetă în România în 2020. Cum se prepară produsul