Antena Meniu Search
x

Ce nu e bine să faci de Izvorul Tămăduirii

Astăzi creştinii ortodocşi sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Aşa că în această zi oamenii se spală cu rouă şi beau Aghiasma, pentru a fi feriţi de boli sau chiar pentru a se vindeca.

 În trecut, în prima vineri de după Paste, se căutau izvoare şi se curăţau fântânile, pentru că, potrivit tradiţiei strămoşeşti, în acest mod apa rămane îmbelşugată în fântâni tot restul anului.

De asemenea, tradiţia spune că cine lucrează în această zi vă fi lovit de o boală din care nu își va mai reveni. În plus, în trecut nu se țesea nimic deoarece cu pânza țesută în această zi nu se îmbrăcau nici măcar cei morți deoarece nu puteau fi primiți pe cealaltă lume.

Pe lângă asta, astăzi nu se spală și nici nu se calcă rufe. Se spune că cine respectă acest obicei, va avea un loc asigurat în Rai.

Tot printre cei care cred în superstiţii, se spune că dacă cineva are curajul să lase, în ziua de Izvorul Tămăduirii o cană ori un vas cu apă sub un nuc sau un soc, şi găseşte mai târziu pământ la fundul acelui vas, însemnă că nu mai are multe zile de trăit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ce nu e bine să faci de Izvorul Tămăduirii