Antena Meniu Search
x

Video Ce petarde aveţi voie să folosiţi în noaptea de Revelion

Mai sunt doar 4 zile până la cea mai festivă noapte din an. Iar controalele poliţiştilor pentru vânzarea neautorizată de artificii şi petarde se intensifică în acestă perioadă. Atenţie, aşadar, de unde vi le procuraţi, dar şi cum le folosiţi. O distracţie aparent lipsită de riscuri s-ar putea să vă coste mult.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 27.12.2021, 21:07

Vezi și

Pieţele şi târgurile din Craiova au fost luate la pas de poliţişti, dis-de-dimineaţă. Comercializarea de materiale pirotehnice trebuie făcută în litera legii iar oamenii legii le-au explicat clar şi răspicat vânzătorilor regulile de la care nu au voie să se abată dacă au pe tarabe petarde sau artificii. 

Poliţişti: Cele din categoria P1, T1 sunt interzise vânzării minorilor sub 18 ani iar cele din categoriile 2, 3 şi 4, minorilor sub 16 ani, deci să evitaţi să vindeţi acestea minorilor. 

Cei care sfidează legea pot fi pedepsiţi chiar şi cu închisoarea. De pildă nu au voie să vândă petarde sau artificii copiilor. 

Reporter-comerciant: Ce se întâmplă dacă le folosesc copiii?

Pe acelaşi subiect

-Nu este indicat

-De ce? Care e pericolul?

- Poate să le explodeze în mână. Aţi văzut atâtea accidente la televizor... 

Ce petarde aveţi voie să folosiţi în noaptea de Revelion

Cele mai multe ilegalităţi s-au mutat, însă, din stradă, în mediul online

Cristina Oprea, reporter Observator: Artificii, emiţătoare de sunet, petarde. Orice vrei găseşti la mica publicitate. Reţelele sociale sunt verificate însă şi de poliţie, iar cei care vând în mod neautorizat materiale pirotehnice pe această cale, s-ar putea trezi la uşă nu cu un client ci cu un poliţist. 

Numai în judeţul Dolj au fost confiscate în luna decembrie aproape 400 de kilograme de materiale pirotehnice. 

Mihaela Sadoveanu, IPJ Dolj: Au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare în Craiova şi în alte localităţi din judeţ. (...) Efectuarea percheziţiilor s-a realizat ca urmare a sesizării într-un dosar penal şi ca urmare a sesizării faptului că în mediul online, se desfăşoară activităţi de comercializare a articolelor pirotehnice fără drept. 

Şi nu doar comercianţii sunt în vizorul oamenilor legii. Cei care cumpără aceste produse trebuie să respecte legea atunci când le folosesc.   

Cristina Oprea, reporter Observator: Pe drumurile deschise circulaţiei, pe aleile pietonale sau în apropiere de locuinţe nu puteţi folosi petarde sau artificii. Distracţia s-ar putea să vă coste mult. Amenda ajunge chiar şi la 7.500 de lei.

Utilizarea de materiale pirotehnice este interzisă şi în zone aglomerate sau între orele 12 noaptea şi 6 dimineaţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Ce petarde aveţi voie să folosiţi în noaptea de Revelion