Antena Meniu Search
x

Video Ce spune jurnalista Lucia Goracci, despre scandalul cu Diana Şoşoacă: "A fost un moment grotesc, atunci când am fost închişi"

Premierul României cere clarificarea în regim de urgenţă a scandalului în care au fost implicaţi senatoarea Diana Şoşoacă şi jurnaliştii de la Rai 1. Şi Guvernul italian solicită explicaţii după ce parlamentarul ar fi sechestrat ziariştii în cabinetul său de avocatură.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 15.12.2021, 09:41

Vezi și

La scurt timp după ce le-a deschis uşa, politicianul a chemat poliţia pe motiv că echipa ar fi încălcat termenii înţelegerii dinainte de interviu. Acela a fost şi momentul în care soţul senatoarei a lovit un agent. 

Şoşoacă: - Nu, nu! Silviu! Silviu încetează! Băi, eşti tâmpit! Păi voi îl luaţi pe soţul meu? Deci, ieși afară de aici! Ieși afară!! Vă rog să îi luaţi telefonul! 

Jurnalistă italiană: No, give my phone back!! We are media. You are not protecting us. (Nu, dă-mi telefonul înapoi! Suntem de la presă şi voi nu ne protejaţi).

Şoşoacă: I don't give a shit you are a media. (Mă doare undeva că sunteţi de la presă).

Pe acelaşi subiect

Punctul culminant al unui scandal uriaş

Este punctul culminant al unui scandal în care rolul principal îl are Diana Şoşoacă. Nervoasă că jurnalista italiană nu ar fi respectat condiţiile ei pentru interviu, senatoarea ripostează smulgându-i telefonul din mână. Încearcă apoi să o scoată cu forţa din cabinetul ei de avocatură. I se alătură soţul, care, susţine jurnalista Lucia Gorraci ar fi şi muşcat-o. În strigătele senatoarei poliţiştii o apucă pe italiancă de braţe şi o scot din apartament. 

Şoşoacă: Nu au vrut să se legitimeze! 

Culmea, chiar Diana Şoşoacă le-a deschis uşa jurnaliştilor a căror identitate a pretins ulterior că nu o cunoaşte. Ziariştii de la RAI UNO au surprins momentul pe cameră. Zâmbitoare, senatoarea le face semn să intre în cabinetul ei. Când invitata îi pune cuvintele la îndoială, amabilitatea dispare rapid. 

Sursa: Rai Uno: Diana Şoşoacă, senatoare anti-vaccin: - Care pandemie? 0,...persoane moarte. 

Vor fi, cu toţii, duşi în judecată, va fi un Nuremberg 2. 

- O rog să ne dea date exacte. Mai întâi mă trimite să ies pe uşă afară. Apoi, se produce incredibilul. Cu un salt, senatoarea Diana Şoşoacă ne-o ia înainte şi ne închide înăuntru. 

Jurnaliştii italieni susţin că Diana Şoşoacă i-a sechestrat în cabinetul ei de avocatură şi le-a cerut să şteargă tot ce au filmat. 

Diana Şoşoacă: Este cabinetul meu, este proprietatea mea. Am nevoie de poliţie. Cine este doamna? 

Delia Marinescu: -Lucia Goracci, am şi trimis legitimaţia. 

Diana Şoşoacă: -Nu am primit. 

Delia Marinescu: -Am şi confirmarea dumneavoastră, mi-aţi dat mesaj 

-Şoşoacă: Cine esti?

- Lucia Goracci: Ți-am spus deja. Știi cine sunt. Ştii deja cine sunt! 

Diana Şoşoacă-  Asta este o insultă pentru mine, că senator al României, și veți plăți pentru asta! 

Jurnalista Lucia Goracci a povestit, aseară, la Rai uno, prin ce a trecut în biroul Dianei Şoşoacă.

Lucia Goracci: Chiar şi acum mai aud cum s-a strigat la mine în acel mod. Momentul cel mai dificil? A fost o creştere grotescă, atunci când am fost închişi, când eu am reuşit să mă strecor afară, dar în tot acel timp nu ştiam care e soarta celor trei colegi ai mei, rămaşi înăuntru. 

Mai mult, jurnalista a mărturisit că a fost chiar ameninţată de soţul senatoarei române.

Lucia Goracci: Soţul lui Şoşoacă, omul care mai târziu m-a agresat, şoptise la urechea interpretei noastre: "Şi acum ce să fac cu voi? Să vă arunc pe toţi patru de la fereastră?" 

Scandalul a continuat pe casa scării. După ce, iniţial, le-a zis poliţiştilor că jurnaliştii ar fi refuzat să se legitimeze, senatoarea a plusat. 

Şoşoacă: Deci îi opriți acum, că e posibil să-mi fi furat. 

Lucia Goracci: La secţia de poliţie ne-au percheziţionat. Doar pentru că am fost să filmăm de aproape o parte a unei ştiri

Jurnalista Delia Marinescu, care a intermediat interviul, spune că au fost căutaţi de droguri şi arme în genţi şi buzunare. Mai mult, deşi ar fi cerut să plece de la secţie, poliţiştii nu le-au dat voie până la intervenţia consulului italian. 

Presa din peninsulă vuieşte. Subiectul s-a rostogolit şi a fost comentat pe larg de cele mai importante publicaţii. Lucia Gorraci are o carieră de peste 20 de ani în jurnalism. A fost corespondent în Orientul Mijlociu, dar şi în America Latină. Ziarista a depus o plângere de zece pagini împotriva senatoarei. 

Scandalul a ajuns la cel mai înalt nivel. Ministrul de Externe al Italiei a cerut clarificări de la Guvernul României. Premierul Nicolae Ciucă consideră inacceptabil incidentul şi a condamnat încercarea de intimidare a jurnaliştilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Ce spune jurnalista Lucia Goracci, despre scandalul cu Diana Şoşoacă: "A fost un moment grotesc, atunci când am fost închişi"