Antena Meniu Search
x

Video Filmul scandalului dintre Diana Şoşoacă şi jurnalista Lucia Goracci. Senatoarea i-a deschis uşa zâmbitoare, apoi s-a ajuns la muşcături şi acuzaţii de furt

Premierul României cere clarificarea în regim de urgenţă a scandalului în care au fost implicaţi senatoarea Diana Şoşoacă şi jurnaliştii de la Rai 1. Şi Guvernul italian solicită explicaţii după ce parlamentarul ar fi sechestrat ziariştii în cabinetul său de avocatură. La scurt timp după ce le-a deschis uşa, politicianul a chemat poliţia pe motiv că echipa ar fi încălcat termenii înţelegerii dinainte de interviu. Acela a fost şi momentul în care soţul senatoarei a lovit un agent.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 14.12.2021, 19:31

Vezi și

În imagini e prezentat punctul culminant al unui scandal în care rolul principal îl are Diana Şoşoacă. Nervoasă că jurnalista italiană nu ar fi respectat condiţiile ei pentru interviu, senatoarea ripostează smulgându-i telefonul din mână. Încearcă apoi să o scoată cu forţa din cabinetul ei de avocatură. I se alătură soţul care, susţine jurnalista Lucia Gorraci, ar fi muşcat-o. În strigătele senatoarei, poliţiştii o apucă pe italiancă de braţe şi o scot din apartament. 

Culmea, chiar Diana Şoşoacă le-a deschis uşa jurnaliştilor a căror identitate a pretins ulterior că nu o cunoaşte. Ziariştii de la RAI 1 au surprins momentul pe cameră. Zâmbitoare, senatoarea le face semn să intre în cabinetul ei. Când invitata îi pune cuvintele la îndoială, amabilitatea dispare rapid. "Mai întâi mă trimite să ies pe uşă afară. Apoi, se produce incredibilul. Cu un salt, senatoarea Diana Şoşoacă ne-o ia înainte şi ne închide înăuntru"

Filmul scandalului în care au fost implicaţi soţii Şoşoacă

Jurnaliştii italieni susţin că Diana Şoşoacă i-a sechestrat în cabinetul ei de avocatură şi le-a cerut să şteargă tot ce au filmat. "Este cabinetul meu, este proprietatea mea. Am nevoie de poliţie", cere Diana Şoşoacă. Într-o clipă de neatenţie a senatoarei, jurnalista Lucia Goracci reuşeşte să iasă din apartament. A relatat apoi în reportajul său cum a fost agresată: "Reuşesc să ies. Merg la poliţie şi povestesc cele întâmplate. Revin, acolo unde colegii mei erau deja închişi de ceva timp. Avem un nou şoc. Pare că noi am devenit acum infractori. Soţul ei începe să mă lovească" 

Pe acelaşi subiect

Scandalul continuă pe casa scării. După ce, iniţial, le-a zis poliţiştilor că jurnaliştii ar fi refuzat să se legitimeze, senatoarea plusează: "Deci îi opriți acum, că e posibil să-mi fi furat". "La secţia de poliţie ne-au percheziţionat. Doar pentru că am fost să filmăm de aproape o parte a unei ştiri", povesteşte Lucia Goracci. Jurnalista Delia Marinescu, care a intermediat interviul, spune că au fost căutaţi de droguri şi arme în genţi şi buzunare. Mai mult, deşi ar fi cerut să plece de la secţie, poliţiştii nu le-au dat voie până la intervenţia consulului italian.

Silvestru Şoşoacă, sub control judiciar după ce ar fi agresat un polițist

Filmul scandalului s-a încheiat cu un dosar penal pentru ultraj pe numele lui Silvestru Şoşoacă. Bărbatul a fost pus şi sub control judiciar după ce ar fi agresat un poliţist. Diana Şoşoacă susţine că victimele sunt ei. "Cum adică, poliţiştii ne bat pe noi şi soţul meu are dosar de ultraj? Eu sunt bătută de o jurnalistă şi nu se cercetează dosarul de ultraj împotriva ei, dar voi fabricaţi dosare împotriva soţului meu?", se întreabă ea. 

Azi, a fost audiată în calitate de martor şi jurnalista care a intermediat interviul echipei italiene cu senatoarea ex-AUR. "Mi-a spus să am grijă cum traduc pentru că va verifica. Atunci, reportera italiană a întrebat-o dacă mă ameninţă şi a spus dacă nu vă convin condiţiile puteţi să ieşiţi. Ne-am ridicat să ieşim şi atunci s-a răzgândit şi a încuiat uşa", spune Delia Marinescu.

Scandalul dintre Diana Șoșoacă și Lucia Goracci, în presa italiană

Presa italiană vuieşte. Subiectul s-a rostogolit şi a fost comentat pe larg de cele mai importante publicaţii. Lucia Gorraci are o carieră de peste 20 de ani în jurnalism. A fost corespondent în Orientul Mijlociu, dar şi în America Latină. Ziarista a depus o plângere de zece pagini împotriva senatoarei. 

Reacţia autorităţilor din Italia şi România

Scandalul a ajuns la cel mai înalt nivel. Ministrul de Externe al Italiei a cerut clarificări de la Guvernul României. Premierul Nicolae Ciucă consideră inacceptabil incidentul şi a condamnat încercarea de intimidare a jurnaliştilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Filmul scandalului dintre Diana Şoşoacă şi jurnalista Lucia Goracci. Senatoarea i-a deschis uşa zâmbitoare, apoi s-a ajuns la muşcături şi acuzaţii de furt