Antena Meniu Search
x

Video Ce sunt asigurările storno? Cum poţi salva concediul cu doar câteva zeci de lei

E vara vacanţelor ratate din cauza companiilor aeriene care anulează zboruri. Pentru a nu pierde banii daţi pe cazare sau avion, specialiştii ne recomandă să ne facem asigurări de călătorie. Cu doar câteva zeci de lei putem recupera mii de euro  şi în plus ne putem salva concediul.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 17.07.2023, 20:17

Vezi și

Marius şi Melisa sunt pasionaţi de călătorii. Au vizitat până acum zeci de ţări. 

Marius Ilie: Cea mai îndepărtată destinaţie este Maldive şi Zanzibar. A fost o experienţă foarte faină. 

Melisa Ilie: Am fost în Grecia de curând. Foarte interesantă destinaţia din Thassos, tărâmul românesc. Dar am mai vizitat şi Roma, Marocul.

Ce sunt asigurările storno

Pe acelaşi subiect

Şi mereu au avut la ei asigurarea de călătorie. 

Marius Ilie: Costurile pentru adulţi sunt relativ mici. 

Melisa Ilie: Câteva zeci de lei. Sunt asigurări de la 30 de lei, până la 100 de lei. Noi, în Maldive, am dat undeva la 100 de lei de adult. 

Cosmin Vasile, reprezentant agenţie de turism: Tendinţa rezervărilor cu tot cu asigurare a crescut încă din perioada pandemiei. Ai o siguranţă mult mai mare asupra vacanţei şi asupra banilor. 

Asigurările storno îi protejează pe turişti de evenimentele neprevăzute. 

Cosmin Vasile, reprezentant agenţie de turism: Îţi asigură atât perioada din momentul încheierii contractului şi până la plecarea în călătorie, în cazul în care apare o situaţie excepţională şi nu mai poţi să călătoreşti. Este şi asigurare medicală pe perioada călătoriei. 

Preţurile pornesc de la 80 de lei şi pot ajunge până la câteva sute de lei, în funcţie de destinaţie. Spre exemplu, pentru un sejur de 7 nopţi plătim 147 de lei pentru toate statele lumii, cu excepţia SUA, Canada şi Israel. La altă companie, poliţa costă 129 de lei şi acoperă atât urgenţele medicale, cât şi cheltuielile legate de pierderea bagajului sau întreruperea sau extinderea călătoriei. Specialiştii ne recomandă ca, atunci când ne alegem asigurarea, să apelăm la o companie specializată. 

Marius Constantinescu, broker de asigurări: Agenţia de turism vinde doar ce are în portofoliu. Pe când, la un broker, am o paletă comparativă cu fiecare asigurător. 

Turiştii pot opta şi pentru o asigurare medicală de călătorie. Pentru Grecia, spre exemplu, plătim până în 40 de lei, pentru un sejur de 7 nopţi. Iar pentru alte state din Europa, dar şi Turcia costul nu depăşeşte 70 de lei. 

Marius Constantinescu, broker de asigurări: Cheltuielile medicale cu tratamentul în afara ţării pentru un puseu acut sau orice altă îmbolnăvire sunt foarte mari. O prezentare la camera de gardă poate să ajungă la o  mie de euro. 

Pe lângă asigurări, ar trebui să mai fim atenţi la câteva aspecte. 

Melisa Ilie: Cazarea să fie flexibilă. Să vă puteţi schimba datele, în ca cazul în care întârziaţi cu câteva ore, cu o zi, cu două. 

Marius Ilie: Cumpăraţi-vă locul în avion. Sunt şanse foarte mari să rămâi fără loc în avion. 

Mii de zboruri au fost anulate în această perioadă, în totă lumea, din cauza grevelor din aeroporturi.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Ce sunt asigurările storno? Cum poţi salva concediul cu doar câteva zeci de lei