Antena Meniu Search
x

Video Plasa în care ar putea cădea mulți șoferi români, după ce expiră plafonarea tarifelor RCA. Avertismentul experților

Piaţa de asigurări se clatină şi mai mult după falimentul Euroins. Companiile rămase ar putea fi tentate să preia prea mulţi clienţi şi să intre în incapacitate de plată. În plus, la toamnă, când expiră plafonarea tarifelor, firmele ar putea simţi că este momentul să recupereze timpul pierdut şi să scumpească RCA. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 12.06.2023, 21:36

Vezi și

Poliţele Euroins mai sunt valabile până pe 8 septembrie. Piaţa asigurărilor poate suferi un dezechilibru major când şoferii de la Euroins îşi vor reface reface RCA-ul.

Sergiu Costache, expert asigurări: Clientul de RCA cumpără la preţul cel mai mic. S-ar putea ca anumite companii, pe anumite segmente, să primească mai multe poliţe decât şi-ar dori. Şi atunci trebuie să vină cu capital. 

În această situaţie, o companie ar putea prelua prea mulţi clienţi, pentru care să nu aibă bani de despăgubiri. Şapte firme de asigurări au mai rămas acum pe piaţă. 

Mădălina Chițac, reporter Observator: În martie, autorităţile promiteau că până în luna mai a acestui an CEC Bank, companie deţinută de statul român, va intra pe piaţa de asigurări şi va începe să emită poliţe rca. Suntem în luna iunie, iar de acest plan nu se mai aude nimic. 

Pe acelaşi subiect

Trei companii ar putea intra pe piața RCA

Surse din piaţa asigurărilor spun că în joc ar putea să intre încă trei companii, dar nu se ştie când. Între timp, transportatorii se tem că tarifele RCA ar putea sări în aer în octombrie, când expiră plafonarea. 

Vasile Ștefănescu, președinte COTAR: Preţurile vor sări în sus. Peste 50%. Toate aceste probleme ale noastre se vor revărsa asupra viitorului Guvern. 

RCA-ul s-ar putea scumpi din cauza contribuţiei mărite pe care companiile o vor plăti Fondului de Garantare şi a inflaţiei. După şase luni în care firmele de asigurări nu pot face majorări, la toamnă vor vrea să îşi recupereze pierderile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Plasa în care ar putea cădea mulți șoferi români, după ce expiră plafonarea tarifelor RCA. Avertismentul experților