Antena Meniu Search
x

Video Cea mai mare policlinică din Capitală a ajuns focar de infecţie. Medicii ţin geamurile închise ca să nu le intre şobolanii în cabinet

Policlinica Vitan, cea mai mare din capitală, a ajuns un focar de infecţie. Medicii se plâng că ţin geamurile închise ca să nu le intre şobolanii în cabinet şi că trebuie să taie singuri iarba din curtea insituţiei. Autorităţile nici măcar nu ştiu cine ar trebui să se ocupe de clădirea unde se tratează lunar mii de pacienţi.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 28.07.2022, 21:13

Vezi și

Imaginile nu surprind un loc părăsit, ci curtea celei mai mari policlinici de stat din capitală: Policlinica Vitan. "Nu investeşte nimeni în această clădire. Suntem uitaţi de timp şi vreme", se plânge Iulia Urzică, asistent şef Policlinica Vitan. Iarba are aproape doi metri înâlţime şi calci pe gunoaie la tot pasul, "Chiştoace, saci de gunoi, botoşi. Periodic strâng cu cei de la curăţenie, vin şi facem muncă patriotică aici, dar nu putem să facem faţă. Buruienile care ne depăşesc pe noi. Doamna de aici, de la Pediatrie, iese singură câteodată, săraca, cu câte o foarfecă şi îşi mai curăţă...", arată Iulia Urzică.

Mizerie de nedescris la Policlinica Vitan. Geamuri închise, de teama şobolanilor

Angajaţii se plâng că, din cauza gunoiului, i-au invadat şobolanii. "Avem grijă să ţinem tot timpul închise geamurile. Nu putem aerisi de frica lor", mărturiseşte Iulia Urzică, asistent şef Policlinica Vitan. Şi asta nu e tot. "Aşa arată una dintre sălile de aşteptare ale Policlinicii Vitan, pentru că aici, afară, aşteaptă oamenii care vor să vină la un consult. Printre coşuri de gunoi care dau pe afară. Băncile deja nu mai sunt întregi, pentru că sunt foarte vechi. Aşa că au fost scoase în curte scaune vechi din cabinete", spune Andreea Milea, reporter Observator. 

"O mizerie de nedescris. N-am încotro, că am o pensie mică şi trebuie să vin unde plătim mai puţin", povesteşte un bărbat. "E jale peste tot", adaugă un altul. Din pereţii policlinicii cad bucăţi, iar la interior sunt crăpături adânci. De unele reparaţii se ocupă chiar medicii şi asistenţii. "Multe lucruri le-am făcut adunând bani de la colegi, medici şi asistenţi", adaugă Iulia Urzică, asistent şef Policlinica Vitan.

Pe acelaşi subiect

Reparaţii sunt de făcut şi la sistemele de canalizare şi curent care nu mai fac faţă. "Ne refulau ţevile cu mizerie în chiuvetele de la parter. Doamna doctor de la ORL s-a trezit pur şi simplu, când avea pacient în cabinet, cu mizeria în chiuvetă", povesteşte Iulia Urzică, asistent şef Policlinica Vitan. Nici hidranţii nu funcţionează: "Am anunţat, sunt făcute sesizări. Nu a venit nimeni. În cazul in care luăm foc nu ştiu ce se va întampla"

Cât despre panourile electrice ... "Ne este teamă că putem să luăm foc oricand. Sunt vechi, fac scurt foarte des", explică Iulia Urzică. În curte, iluminatul public nu funcţionează. Nici pază nu este, aşa că oamenii străzii se adăpostesc aici. "Stau sub acea scară de la pediatrie. Acolo îşi fac nevoile. Noi strângem în fiecare dimineaţă"

O mare confuzie: cine se ocupă de administrarea Policlinicii Vitan?

Cine este responsabil de administrarea policlinicii? Iniţial, nici Primăria Capitalei nu ştia. A spus că este în sarcina DSP. Răspunsul DSP? "Este în administrarea Primăriei Generale. Nu mai este de ani de zile în administrarea noastră", a declarat Cristina Pelin, director DSP. În realitate, de întreţinerea curţii şi a clădirii se ocupă Administraţia Spitalelor, instituţie din subordinea Primăriei Generale, care însă nu a vrut să comenteze situaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cea mai mare policlinică din Capitală a ajuns focar de infecţie. Medicii ţin geamurile închise ca să nu le intre şobolanii în cabinet