Antena Meniu Search
x

"Ceasul Apocalipsei" va fi setat azi. În ultimii doi ani, omenirea a fost cel mai aproape de "miezul nopţii"

"Ceasul Apocalipsei" va fi setat marţi, 24 ianuarie. Un grup de experţi va dezvălui în cursul zilei de astăzi cât mai are omenirea până la "miezul nopţii".

de Redactia Observator

la 24.01.2023, 09:13

"Ceasul Apocalipsei" va fi setat azi. În ultimii doi ani, omenirea a fost cel mai aproape de "miezul nopţii"
- Profimedia - imagine ilustrativă

Bulletin of the Atomic Scientists, un ONG american, va anunţa în jurul orei 15:00 câte minute sau câte secunde desparte omenirea de un eveniment catastrofal denumit "miezul nopţii". ONG-ul a fost înfiinţat în 1945 de celebrul Albert Einstein, alături de fizicienii care au lucrat la Proiectul Manhattan prin care a fost dezvoltată prima bombă atomică din lume. "Ceasul Apocalipsei" este setat în fiecare an.

Prima oră arătată a fost 23:53. Cu alte cuvinte, imediat după cel de-al Doilea Război Mondial lumea mai avea 7 minute până la un cataclism global care ar fi dus la sfârşitul vieţii pe Pământ. În 1991, după sfârşitul Războiului Rece, "Ceasul Apocalipsei" a fost dat înapoi şi a arăta că mai sunt 17 minute până la "miezul nopţii".

În 1953, 2018 şi 2019 omenirea mai avea 2 minute până la "miezul nopţii", iar în ultimii doi ani am fost cel mai aproape: "ceasul Apocalipsei" a rămas blocat la 100 de secunde. Pentru anul 2023, experţii vor trebui să ia în calcul criza climatică, războiul din Ucraina şi pericolul unui război nuclear înainte de a seta ceasul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Ceasul Apocalipsei" va fi setat azi. În ultimii doi ani, omenirea a fost cel mai aproape de "miezul nopţii"