Antena Meniu Search
x

Sute de câini au defilat la Dracula Dog Show, o expoziție fără spectatori

Nu ştim dacă Dracula era sau nu iubitor de animale, ceea ce ştim e că există o expoziţie de căţei care-i poartă numele. Dracula Dog Show a avut loc în Târgu Mureş şi pentru prima dată sutele de câini care au participat au scăpat de emoţiile defilării, pentru că nu au avut spectatori. Cât despre câştigătorul de azi, el nu ar fi avut oricum emoţii nici în faţa unui juriu format din urşi sau lupi. Asta pentru că este vorba de un ciobănesc mioritic impresionant.

de Sorin Tanţoş

la 14.09.2020, 00:29

Vezi și
  • Dracula Dog Show este una dintre cele mai importante expoziții la nivel european
  • Anul acesta doar stăpânii din 7 ţări au primit verde pentru a ajunge la competiţie

Dacă în anii trecuţi, concursul din Târgu Mureş aduna cel puţin 1.000 de câini din diferite rase, anul acesta doar 400 au venit să se întreacă în frumuseţe şi isteţime.

Petru Muntean arbitru de festival: Una dintre cele mai importante expoziții la nivel european. O expoziţie cu faimă nu numai europeană dar chiar mondială. Este o expoziție de tradiție aici la Târgu Mureș chiar înainte de a inventa acest label sau ca și acest brand care se numește Dracula Dog Show la Târgu Mureș s-au desfășurat expoziții canine încă din anii 70. 

În fiecare zi a festivalului au avut loc câte două expoziţii la finalul cărora a fost premiat cel mai frumos câine, din fiecare rasă în parte. Unele exemplare valorează cât un autoturism la mâna a doua.

Iar dacă ieri, câştigătorul a fost un buldog englez, astăzi premiul a rămas în România, pentru că a fost revendicat de un superb ciobănesc mioritic. Chiar de ziua lui.

Proprietar câine: Astăzi împlineşte 11 luni. Chiar astăzi în 13. Are o istorie foarte mică dar zbuciumată. A fost la trei luni a făcut parvoviroză şi a stat în perfuzii zece zile, apoi l-a muşcat o femelă din curte şi a trebuit operat, şi în plus, pe la 4 luni jumătate, cinci luni a înghiţit şi cărămidă de la construcţia unei case a vecinilor mei.

Căţei din peste 30 de ţări călătoreau până acum în România pentru concurs. Anul acesta doar stăpânii din 7 ţări au primit verde pentru a ajunge la competiţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Sute de câini au defilat la Dracula Dog Show, o expoziție fără spectatori