Antena Meniu Search
x

Video Cel mai aglomerat weekend pe litoral: peste 100.000 de turişti au venit la mare. Cât costă o noapte de cazare în Mamaia

Primele zile de caniculă din această vară au umplut staţiunile de pe litoral. 100.000 de turişti şi-au făcut rezervări weekendul acesta, în unităţile de cazare de la malul mării. Dublu, faţă de săptămâna trecută. Cele mai multe locuri s-au ocupat pe ultima sută de metri, turişti alegând oferte last minute. Mamaia, Năvodari şi Eforie Nord sunt printre cele mai căutate staţiuni.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 24.06.2023, 19:36

Vezi și

Forfotă, soare şi o briză răcoroasă. Cam aşa arăta plaja din Mamaia la orele prânzului. Adică, o atmosferă perfectă spun turiştii. Este cel mai aglomerat weekend din acest sezon. În Mamaia, o noapte de cazare la trei stele costă 275 de lei, cu mic dejun, în timp ce pentru un regim All inclusive, o cameră dublă costă 549 de lei. Turistii care vin în acest sfârșit de săptămâna la mare, last minute găsesc preturi la hotelurile de 4 stele care pornesc de la 400 de lei pe noapte, iar dată vorbim de hoteluri de 5 atele acolo tarifele chiar depăşesc o mie de lei pe noapte.

Administratorii de plaje încearcă să atragă clienţii, cu diverse oferte

Administratorii de plaje încearcă să atragă clienţii, cu diverse oferte. "La noi pe plajă ne-am gândit să fie benefic celor care stau mai multe zile şi de aceea le oferim abonament la şezlong, evident cu reducere. Clienţii noştri au reducere şi la baza nautică, la tot ce înseamnă skyjet, banană, saltele", a declarat Ana Maria Bartha, administrator de plajă. "Deşi există de trei ori mai multe apartamente de închiriat decât camere de hotel în staţiunea Mamaia totuşi turiştii s-au întors la hotel au nevoie de mai mult confort probabil", a declarat Enache Nancu, proprietarul unui hotel de patru stele. Mulţi îşi plătesc weekendul de vacanţă cu bani de la stat. "Se fac multe rezervări last minute şi iată, telefoanele nu contenesc să sune!", a declarat Roxana Taiss, manager hotel 3 stele.

Alţii şi-au făcut mai bine calculele. "Avem un buget de mijloc acolo, dar iese.La hotel cât plătiti? La hotel plătesc în jur la 400 pe noapte. Bugetul total, cam 4000-5000 pe aici", spune un bărbat. Atenţie însă unde ieşiţi la masă, verificaţi şi preţurile din meniu înainte. Un turist povesteşte că "a îngheţat" când a primit nota de plată. în Eforie Nord tarifele pornesc de la 300 de lei pe noapte, cu mic dejun, camera dublă la un hotel de trei stele sau 400 lei, la un hotel de patru stele. Operatorii din turism sunt optimişti, cred că se anunţă cel mai bun sezon din ultimii ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cel mai aglomerat weekend pe litoral: peste 100.000 de turişti au venit la mare. Cât costă o noapte de cazare în Mamaia