Antena Meniu Search
x

Alertă la Băile Tuşnad, urşii atacă pe stradă. Doi tineri au ajuns cu răni serioase la spital, muşcaţi de o ursoaică

Este alertă în staţiunea Băile Tuşnad! Doi tineri, pompieri voluntari, au fost atacaţi de o ursoaică, pe stradă, în faţa unei benzinării din centrul oraşului.

Vezi și

Este alertă în staţiunea Băile Tuşnad! Doi tineri, pompieri voluntari, au fost atacaţi de o ursoaică, pe stradă, în faţa unei benzinării din centrul oraşului. Unul dintre ei mergea spre gară, în momentul în care s-a trezit faţă în faţă cu animalul. Cel de-al doilea a sărit să îl salveze, dar a fost la rândul său rănit. Este al doilea atac al urşilor, în doar o săptămână.

"A sărit pe mine şi m-a muşcat, aici, aici şi aici. Din faţă a venit. Eram pe stradă, a sărit pe mine şi m-a muşcat." Este mărturia primului pompier rănit de o ursoaică, în centrul staţiunii Băile Tuşnad. Animalul l-a atacat în plină stradă. Bărbatul a apucat totuşi să sune după ajutor. 

Cei doi tineri ar fi fost sfâşiaţi, dacă nu ar fi intervenit al treilea bărbat. A lovit animalul până a reuşit să-l îndepărteze. 

Unul dintre tineri a fost rănit mai grav. Medicii din Băile Tuşnad spun că primesc tot mai des pacienţi atacaţi de urşi. 

Ursoaica ar fi fost agitată pentru că puii ei ar fi rămas blocaţi în containerele în care căutau mâncare. În faţa animalelor, salvatorii se luptă cu mânile goale. La fiecare intervenţie îşi pun viaţa în pericol.  

Situaţia a scăpat de sub control, spun localnicii revoltaţi. Acum două zile, o ursoaică şi cei doi pui ai săi au atacat Centrul "Sfântul Ladislau" din Băile Tuşnad, care adăposteşte 50 de copii. 

Localnicii au semnat o petiţie şi cer acum intervenţia de urgenţă a autorităţilor. În Harghita trăiesc aproximativ 1500 de urşi, adică un sfert din numărul total de pe întreg teritoriul României. Doar anul aceste, au rănit grav 10 persoane. 

Urşii dau bătăi de cap turiştilor şi în alte zone. O femelă şi puiul ei au coborât aproape de Lacul Sfânta Ana şi i-au speriat pe turişti. 

Un câine a încercat să-i alunge, dar a fost atacat de ursoaică. În cele din urmă unul dintre angajaţii din zonă a reuşit să alunge animalele în pădure.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Alertă la Băile Tuşnad, urşii atacă pe stradă. Doi tineri au ajuns cu răni serioase la spital, muşcaţi de o ursoaică