Antena Meniu Search
x

Video Cel mai mare pelerinaj din Ardeal: 50.000 de oameni vor parcurge 7 km pentru a se închina Icoanei Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Nicula

La Nicula a început cel mai mare pelerinaj din Ardeal pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Dealul mănăstirii este deja plin de credincioşi. 50.000 de pelerini sunt aşteptaţi în acest weekend pentru a-şi mărturisii credinţa şi a se ruga la cele sfinte. Mulţi dintre ei vor dormi sub cerul liber, în rugăciune.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.08.2022, 21:39

Vezi și

Mii de credincioşi şi-au început încă de astăzi drumul credinţei la mănăstirea Nicula. Sunt pelerini veniţi din toate colţurile ţării, uniţi în acelaşi gând. În jurul lăcaşului, se vorbeşte puţin. Oamenii se roagă.

Credincios: „De când suntem mici tot venim la mănăstire. Venim să ne rugăm pentru copii, sănătate.“

Curtea mănăstirii e plină ochi, iar atmosfera e apăsătoare. Credincioşii ţin bine ferecate în mâini cărţi de rugăciune. Mulţi cer iertarea păcatelor în genunchi.

50.000 de pelerini sunt aşteptaţi în acest an la Cluj

Pe acelaşi subiect

Cu toţii vor să ajungă să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.

De cum ajung la manastire, credinciosii se pun la rând pentru a se închina la Icoana Fecioarei Maria. Despre această Icoana se spune că în anul 1669, a lacrimat timp de 26 de zile şi că este făcătoare de minuni.

Daria are 20 de ani şi vine la Mănăstirea Nicula, din Bistriţa Năsăud. E o tradiţie de când avea 11 ani. Îşi va petrece nopţile în cort, în rugăciune şi post.

Daria: „Ceea ce mă aduce aici e ajutorul pe care îl oferă Mama Domnului, credinţa, locul acesta.”

Tot din Bistriţa a venit la Nicula şi această femeie

Femeia: „Sperăm să fim mai buni. Asta ne dorim din tot sufletul. Să fim uniţi, să nu mai fie atâta ură.”

Preot Pantelimon Mocan: “Cu pregătirile suntem pe ultima sută de metri. Lumea a început să vină. Mâncare este suficientă. Tocăniţă de cartofi, ghiveci.”

Mâine, zeci mii de credincioşi vor porni la pas din Gherla şi vor străbate drumul de şapte km până la mănăstire. Pelerinajul se încheie luni, la amiază, după Sfânta Liturghie. După post, oamenii se vor aşeza la masă şi vor primi tradiţionalele sarmale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Cel mai mare pelerinaj din Ardeal: 50.000 de oameni vor parcurge 7 km pentru a se închina Icoanei Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Nicula