Antena Meniu Search
x

Video Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din România: Timişoara are 3 târguri, Clujul se laudă cu o roată panoramică, un carusel şi concerte de colinde în fiecare seară

O fi Banatul fruncea, dar nici Ardealul nu-i molcom când vine vorba de distracţie de sărbători. Colegii mei Iulia Pop şi Alex Prunean au vizitat, pentru dumneavoastră, Târgurile de Crăciun din Timişoara şi Cluj-Napoca. Greu de ales între cele două, vă invit pe dumneavoastră să votaţi pe site-ul nostru observatornews.ro!

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 22.12.2022, 20:32

Vezi și

Iulia Pop, reporter Observator: Oraşul de pe Bega are nu unul, nu două, ci trei Târguri de Crăciun care se desfăşoară în exact aceeaşi perioadă.

Alex Prunean, reporter Observator: În Cluj există un singur Târg de Crăciun, dar e mai mare ca oricând, sunt peste 80 de căsuţe cu bunătăţi, avem o roată panoramică, un carusel, concerte de colinde în fiecare seară şi... căsuţa lui Moş Crăciun.

Organizat ca în fiecare an în Piaţa Unirii, târgul este, pe perioada iernii, principala atracţie, atât pentru localnici cât şi pentru cei care vizitează oraşul. Desemnat de două ori de Best European Destination drept unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, evenimentul de la Cluj este o tradiţie pe ce nimeni nu le-a putut-o lua ardelenilor. Nici macar pandemia.

"E târgul din oraşul meu. Poate că nu-i agitaţie în fiecare zi ca în weekend. Dar e un vibe fain. Zâmbete pe faţa oamenilor şi mie îmi place, sincer", spune un bărbat. "Cel mai mult mi-a atras atenţia caruselul, îmi aduce aminte de copilărie", spune o fată. Iar tradiţiile au completat atmosfera festivă. La Timișoara, se poartă multiculturalitatea.

Pe acelaşi subiect

Iulia Pop, reporter Observator: Nu ne mai lăudăm cu roata panoramică, ştiu, este şi la Cluj, însă privită de sus, Piaţa Victoriei este absolut spectaculoasă. Anul acesta, Târgul de Crăciun de la Timişoara poartă amprenta celui de la Sibiu.

Asta pentru că este organizat în colaborare cu aceeaşi asociaţie care s-a ocupat de evenimentul de la Sibiu și l-a făcut celebru în toată Europa. Căsuţele comercianţilor sunt mai multe anul acesta: 75, cu 25 mai multe decât anul trecut. Energia vizitatorilor compensează economia de energie. Târgul este un eveniment sustenabil.

Alex Punean, reporter Observator: Pentru că economia de energie e cuvântul cheie în acest an, de această dată la Târgul de la Cluj nu avem şi patinoar, iar pentru ca economia sa fie dusă până la capăt, căsuţele vânzătorilor au pe acoperiş panouri fotovoltaice.

Timisoara, în schimb, are un patinoar de 600 de metri pătraţi. Preţurile la târg sunt cum le ştim peste tot, măricele, dar cu mâna goală nu pleacă nimeni: Crăciunul este despre bucurie și dorințe împlinite.

Iulia Pop, reporter Observator: Noi, cei din Timisoara, suntem oameni buni si primitori. Alex, un pahar de ciocolată caldă de la noi ca să compenseze efortul de a-i convinge pe oameni că e mai frumos la Cluj. Oricum, să ştii, vibe-ul Timisoarei e de neegalat!

Alex Prunean, reporter Observator: Crăciunul e Crăciun, indiferent de locul unde ne-am afla, pentru că atmosfera sărbătorilor e făcută de oameni şi tot oamenii decid unde e mai frumos. Aici sau la Timişoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din România: Timişoara are 3 târguri, Clujul se laudă cu o roată panoramică, un carusel şi concerte de colinde în fiecare seară