Antena Meniu Search
x

Video Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din România: Roată panoramică la Iași, patinoar la Brașov

Ne continuăm periplul prin ţară în încercarea de a descoperi care dintre oraşe poartă cel mai mândru straiele de sărbătoare. Azi vedem ce au să le ofere turiştilor oraşele Braşov şi Iaşi la Târgurile de Crăciun.

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 20:27

Vezi și

La Iași, în inima Moldovei, pietonalul Ştefan cel Mare s-a transformat într-un culoar al luminilor. Mii de beculețe colorate strălucesc printre căsuțele cu de toate ce îi așteaptă pe vizitatori.

Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din România

Turist-reporter: Ne place aici în Iași e foarte frumos.

- Aţi venit special pentru Târgul de Crăciun?

Pe acelaşi subiect

- Da.

- De unde sunteţi?

- Bucureşti.

Colindător: Suntem vreo 70 de colindatori și gospodari, corul de la Cozmeşti. Ieri am avut concert de colinde.

Clara Mihociu, reporter Observator: De zăpadă poate nu ne am mai bucurat de ani de zile la Târgul de Crăciun, însă ceea ce nu lipseşte niciodată şi mai ales de acum până la Crăciun în fiecare seara sunt cetele de colindători şi aceste trupe care duc tradiţiile mai departe.

Ieșean: E foarte frumos amenajat. Am vazut urșii de la Bacău, mi-au plăcut mult de tot.

Braşovul se laudă cu cel mai mare târg de Crăciun de până acum. Piaţa Sfatului e plină de căsuţe, sunt de două ori mai multe ca-n alţi ani. În unele se vând vin fiert şi minuturi. În altele, turte dulci sau mezeluri tradiţionale. Iar cele din urmă te îmbie cu produse de artizanat, realizate de oamenii locului.

Localnic: Aduce mulți creatori de dulciuri, de mâncare și de suveniruri, face lumea mai bună, îi face pe oameni să se adune împreună, să uite de necazuri și să se însenineze puțin.

Și totuși, ceva lipsește. Atmosfera autentică de iarnă, pe care doar troienele de zăpadă o pot aduce. Fără terasele încălzite, închise de autorităţi pe perioada Târgului, Piaţa Sfatului pare întrucâtva golaşă.

Anca Mihai, comerciantă-reporter: Anul trecut, a fost un pic mai bine. Anul acesta, deocamdată, nu foarte, foarte bine.

- Care ar fi explicația?

- Cred că nu e zăpadă, exact, încă nu a intrat omul în spiritul sărbătorilor, cred.

Localnică: Mi se pare cam pustiu. Acum, brașovenii știu că sunt închise terasele și nu mai vin în centru, decât să facă o poză, au făcut o poză și au plecat acasă.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Bradul din Piața Sfatului e, practic, sufletul târgului de Crăciun, de la Brașov. Are 24 de metri înălțime și este împodobit cu un sistem format din 200 de mii de luminițe.

Clara Mihociu, reporter Observator: Ceva mai mic decât la Brașov, având doar 13 metri și în jur de 3000 de beculețe și bradul de pe bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi rămâne sufletul târgului de Crăciun de aici, fiind de altfel si cel mai fotografiat loc.

Ieșean: E frumos. Eu tocmai am venit de la câteva târguri de Crăciun din Franţa, dar e frumos şi la noi e chiar drăguţ.

Clara Mihociu, reporter Observator: Pentru că finalul de an trebuie încheiat la înălţime, punctul de atracție principal la Târgul de Crăciun din Iaşi se vede de departe, pentru că are 32 de metri înălţime roata panoramică. O singura cursa are 2 rotaţii durează 5 minute şi costă 20 de lei. Un preţ mic pentru o distracţie mare, spun oamenii.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Dacă la Iași putem privi Târgul de Crăciun de la înălțime, ei bine, la Brașov ne place să-l privim de la luciul gheții: avem un patinoar cu suprafața de 600 de metri pătrați, un patinoar care este disponibil gratuit, pentru oricine dorește să se bucure de gheață.

Mâine se înscriu în concursul nostru şi târgurile de Crăciun din Cluj-Napoca şi Timişoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din România: Roată panoramică la Iași, patinoar la Brașov