Antena Meniu Search
x

Centralele de apartament pe gaz ar putea deveni istorie. UE vrea să interzică vânzarea lor din 2029

Vești proaste pentru români! Vânzarea centralelor termice pe gaze ar putea fi interzisă începând din 2029 în toată Uniunea Europeană, arată un proiect de directivă care va fi dezbătut de Comisia Europeană astăzi. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 27.04.2023, 07:52

Vezi și

Intenţia UE a fost devoalată mai demult, dar astăzi este discutată oficial. Textul noii reglementări trebuie să fie gata în acest an pentru a fi publicat în 2024. Practic, Comisia Europeană va impune producătorilor de centrale un minim de eficienţă de 115%, imposibil de atins şi practic asistăm la o interdicţie de facto a vânzării centralelor pe gaz. 

Cu aceste limite este aprope sigur că din 2029 vor fi permise la vânzare doar pompele de clădură electrice sau cele hibride. 

Potrivit unei analize, la nivelul UE sunt acum 65 de milioane de centrale individuale montate. Aşadar, eliminarea acestgui sistem de încălzire nu va fi nici ieftin, nici rapid. Opt ţări au început deja procesul de interzicere a utilizării centralelor pe gaz în clădiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Centralele de apartament pe gaz ar putea deveni istorie. UE vrea să interzică vânzarea lor din 2029