Antena Meniu Search
x

Centralele termice proprii, pe cale să fie interzise în blocurile noi. Cu ce ar putea fi înlocuite

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că se pregăteşte un set de măsuri care include şi interdicţia de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum. "Aceste locuinţe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la reţelele de încălzire ale oraşelor", arată el.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 17:56

Profimedia Images
Centrală termică - Profimedia Images

 "Aceste locuinţe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la reţelele de încălzire ale oraşelor", arată Tanczos Barna.

"Atât ministerul, cât şi UAT-urile şi cetăţenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuinţelor şi în urma traficului substanţele nocive rămân blocate în straturile de aer în apropierea suprafeţei, mai ales dacă vremea este liniştită, rece şi uscată", a arătat Tanczos Barna, vineri, într-o postare pe Facebook.

Interzicerea centralelor termice, cuprinsă într-un pachet de măsuri

El a adăugat că, optând de cât mai multe ori pentru transportul în comun, se poate reduce poluarea care provine din trafic, făcând referire la campania Vinerea Verde. iar pentru încălzirea verde a locuinţelor trebuie găsite soluţii de lungă durată.

"Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conţine printre altele şi interdicţia de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum. Aceste locuinţe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la reţelele de încălzire ale oraşelor care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acţiune. Doar astfel putem reduce semnificativ emisiile clădirilor", a precizat ministrul Mediului.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Centralele termice proprii, pe cale să fie interzise în blocurile noi. Cu ce ar putea fi înlocuite