Antena Meniu Search
x

Video Ceramică de Horezu, făcută în Bulgaria. Mai mulți comercianți vând produse contrafăcute ca fiind autentice. Cum se diferențiază

Ceramică de Horezu, făcută în Bulgaria. Un control făcut săptămâna aceasta de poliţiştii din judeţul Vâlcea a scos la iveală faptul că, la Horezu, numeroşi comercianţi care pretind că vând celebra ceramică realizată de meşteri populari, oferă, de fapt, produse contrafăcute.  Autorităţile au deschis în acest caz şapte dosare penale.

de Redactia Observator

la 19.05.2023 , 14:53

La o primă vedere, este greu să ne dăm seama care dintre obiectele ceramice sunt autentice și care nu. Ca să ne dăm seama dacă o farfurie, de exemplu, este autentică, trebuie verificată spatele, acolo unde ar trebui să aibă o ștampilă. Aceea este o ștampilă pe care o pun producătorii din zonă pe produsele lor, tocmai pentru ca toți clienții să se asigure că au cumpărat marfă autentică. 

Au fost deschise șapte dosare penale

Polițiștii au făcut ieri mai multe verificări la 10 comercianți din Horezu care, în acte, spuneau că vând produse în satul Olari dar, în realitate, polițiștii au descoperit că o mare parte din marfă era cumpărată din Bulgaria. 

Vezi și

Au fost date două amenzi în valoare de peste 20.000 de lei, au fost confiscate sute de produse din ceramică și au fost deschise șapte dosare penale. Deasemenea, polițiștii au mai confiscat și 58.000 de euro, bani pe care un comerciant nu a putut să-i justifice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Evenimente » Ceramică de Horezu, făcută în Bulgaria. Mai mulți comercianți vând produse contrafăcute ca fiind autentice. Cum se diferențiază