Antena Meniu Search
x

Foto Cetatea Căpâlna, sit UNESCO, vandalizată: s-a folosit vopsea roşie, iar pe un panou au apărut obiecte metalice bizare. Anchetă deschisă în Alba

Poliţiştii din Alba au întocmit un dosar penal pentru distrugere, după ce persoane necunoscute au aruncat cu vopsea pe un semn de orientare turistică şi o bancă din lemn aflate în proximitatea cetăţii dacice Căpâlna, sit UNESCO, montând, de asemenea, pe panou mai multe obiecte metalice.

de Redactia Observator

la 05.11.2023, 15:01

Anchetă după vandalizarea Cetății UNESCO de la Căpâlna
Anchetă după vandalizarea Cetății UNESCO de la Căpâlna - Facebook

Cetatea UNESCO de la Căpâlna a fost vandalizată, iar Poliția Alba a deschis o anchetă. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba s-au sesizat din oficiu în legătură cu faptul că persoane necunoscute ar fi distrus, prin vopsire, în 27 octombrie, un semn de orientare turistică și o bancă din lemn, aflate în proximitatea Cetății Căpâlna. De asemenea, ar fi fost montat, pe panou, mai multe obiecte metalice.

Cetatea de la Căpâlna, vandalizată

Polițiștii din Alba au transmis duminică faptul că a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, iar obiectele au fost ridicate, urmând să fie expertizate.

În funcție de rezultatul expertizei, cercetările vor fi extinse cu privire la posibile fapte de furt și braconaj arheologic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cetatea Căpâlna, sit UNESCO, vandalizată: s-a folosit vopsea roşie, iar pe un panou au apărut obiecte metalice bizare. Anchetă deschisă în Alba