Antena Meniu Search
x

Cetăţean din Peru, prins pe aeroportul Otopeni cu 5 kg de cocaină în bagajul de mână. A fost dat în judecată pentru trafic internaţional de droguri

Un cetăţean din Peru, în vârstă de 37 de ani, a fost prins de poliţiştii de frontieră pe Aeroportul Henri Coandă în luna ianuarie, în timp ce transporta 5 kg de cocaină, dorind să călătorescă pe direcţie Madrid. După ce a fost arestat, cetăţeanul străin a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, relatează Mediafax.

de Redactia Observator

la 25.05.2023, 09:20

Potrivit Poliţiei de frontieră, cetăţeanul peruan, în vârstă de 37 de ani, a fost depistat la PTF Aeroport Internaţional Henri Coandă, în 28 ianuarie 2023, când s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Madrid.

Poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra bărbatului şi al bagajelor acestuia, iar în bagajul de mână al bărbatului s-au descoperit cinci pungi, în greutate de un kilogram fiecare, ce conţineau o substanţă vâscoasă de culoare maro.

Cetăţeanul a fost dat în judecată pentru trafic de droguri de mare risc

Au fost informaţi poliţiştii din cadrul SCCO Ilfov, iar în urma analizei efectuate cu aparatura din dotare, substanţa maro închis a reacţionat pozitiv la testul pentru cocaină, sens în care a fost sesizată unitatea de parchet competentă. Procurorul DIICOT a dispus reţinerea cetăţeanului peruan iar, ulterior, instanţa de judecată a aprobat propunerea de arestare preventivă.

În urma cercetărilor, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a cetăţeanului străin pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cetăţean din Peru, prins pe aeroportul Otopeni cu 5 kg de cocaină în bagajul de mână. A fost dat în judecată pentru trafic internaţional de droguri